Tusinder har skrevet under på protest mod offentlighedslov

Susanne Jespersens underskriftsindsamling mod ny offentlighedslov har på få dage fået over 4.500 underskrifter og tallet vokser minut for minut. Kun én politiker har foreløbig svaret på indsamlingen

Underskriftsindsamlingen "NEJ tak til den nye offentlighedslov", der cirkulerer på sociale netværk, har på få dage samlet over 4.500 underskrifter. Det går stærkt. Tirsdag var der 1.500, der havde skrevet under.

Det er Susanne Jespersen, der står bag underskriftsindsamlingen.

Susanne Jespersen har løbende sendt listerne over underskrifter til Folketingets politikere. Foreløbig har kun Karina Lorentzen fra SF svaret. Hun skriver:

"Tak for de mange underskrifter. De gør naturligvis indtryk! I SF arbejder vi for størst mulig åbenhed på så mange fronter som muligt. Aftalen om offentlighedsloven er et kompromis, og da SF er en del af regeringen, må vi naturligvis stå inde for aftalen. Det betyder i praksis, at den vil være svær at lave om."

Kilder har tidligere fortalt til journalisten.dk, at lovforslaget alene bliver betragtet som Bødskovs projekt, og han får selv lov til at stå på mål for det. Menige medlemmer har fået lodret ordre om at holde al kritik inde i båden.

Vurderingen er, at Bødskov bl.a. i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt lovforslaget skulle sendes høring, er gået i et med embedsværket i Justitsministeriet.

16 Kommentarer

Jesper Bloch
26. APRIL 2013
Nej TAK!!! - Med den nye lov
Nej TAK!!! - Med den nye lov vil politikerne gemme sig for offentlighedens indsigt i, hvad de går og laver.

http://www.talsmand.dk
[url=http://www.talsmand.dk/]Underskriftsindsamling[/url]
Ellen Visbech Mortensen
21. APRIL 2013
Det er uhyggeligt at tænke på
Det er uhyggeligt at tænke på, hvis den nye offentlighedslov bliver vedtaget. Mere ikke mindre åbenhed, vi må kunne følge ministrenes arbejde for at mindske muligheden for magtmisbrug.
Ole Lerup
18. APRIL 2013
Jeg synes det er dybt
Jeg synes det er dybt betænkeligt, at man indskrænker borgernes mulighed for at få indsigt i politikernes beslutninger. Det strider mod demokratiet.
I. Lerup Hansen
18. APRIL 2013
17/4 2013

17/4 2013
Det er uhørt, at indskrænke offentlighedens mulighed for at kigge politikerne efter i kortene.
Chokerende er det, at forslaget kommer fra den side i folketinget!!
Jørgen Fischer
14. APRIL 2013
jeg protesterer mod det
jeg protesterer mod det fremsatte lovforslag om ændring af loven om offentlighed i forvaltningen. Vi skal have mere offentlighed - og ikke mindre, tak.

Flere