Tumultmand havde gyldigt pressekort

Den mand, der blev bortvist fra Statsministerens pressemøde i dag, fremviste et gyldigt pressekort, men Statsministeriet vil ikke sige, om det var et DJ-pressekort. De vil heller ikke sige, om de strammer reglerne eller blacklister "tumultmanden"

Den mand, der blev bortvist fra Statsministerens pressemøde i dag, fremviste et gyldigt pressekort, men Statsministeriet vil ikke sige, om det var et DJ-pressekort. De vil heller ikke sige, om de strammer reglerne eller blacklister "tumultmanden"En ukendt mand afbrød tidligere i dag Helle Thorning-Schmidts ugentlige pressemøde. Han skældte ud over, at statsministeren blev spurgt til sine skatteforhold i 1999, og herefter blev han eskorteret ud af vagterne.

Ifølge en vagt forsøgte manden i øvrigt at overdrage en seddel til statsministeren, hvorpå der stod, at han ville være konge i Danmark.

Men manden havde faktisk et gyldigt pressekort. Det fortæller pressesekretær i Statsministeriet Lea Juel Henriksen til journalisten.dk.

"Manden havde et pressekort. Han er kommet igennem vores almindelige adgangskontrol, som vi altid har til de her pressemøder, og her har han fremvist et gyldigt pressekort."

Dansk Journalistforbund udsteder pressekort. Men det er der også andre foreninger, der gør.

Kan du sige, om det var et pressekort udstedt af Dansk Journalistforbund?

"Jeg kan kun sige, at han har fremvist et gyldigt pressekort. Jeg har ikke yderligere kommentarer til det," siger Lea Juel Henriksen.

Hvad tjekker I ellers ved adgangskontrollen?

"Vi har en adgangskontrol, og her skal man blandt andet fremvise sit pressekort."

Men hvad tjekker I mere, sådan helt konkret?

"Det har jeg ingen kommentarer til. Vi kommenterer generelt aldrig på vores procedurer."

Nu slap manden så ind. Har I tænkt jer at lave noget om oven på denne episode?

"Det har jeg heller ingen kommentarer til. Det er klart, at reglerne for adgang til pressemøderne skal overholdes, og det skal spillereglerne i Spejlsalen også."

Kan du sige, hvilken regel manden helt konkret har overtrådt?

"Nej, det er bare spillereglerne for, hvordan pressemødet forløber. Vi har nogle spilleregler, og dem har han overtrådt, og derfor blev han bedt om at gå."

Har I oplevet sådan en episode før?

"Det har jeg ingen kommentarer til."

Talt med politiet 

Lea Juel Henriksen vil dog gerne fortælle, at politiet talte med manden, efter at han var blevet sendt ud af salen.

Har I noteret hans navn, så han ikke kan deltage på pressemødet næste tirsdag?

"Vores holdning er, at reglerne for at få adgang til pressemøderne er klare. De gælder også den pågældende person, og yderligere kommentarer har jeg ikke til det."

Jeg mener bare, om det her får konsekvenser for ham i forhold til at deltage en anden gang …?

"Jeg vil sige, at reglerne for både adgangskontrol og forløbet på pressemøderne er klare. Jeg har ikke yderligere kommentarer."

0 Kommentarer