Trusler mod danske journalister

En død kat på dørtrinnet. En flaske gennem vinduet. Og regulære mordtrusler. Danske journalister og medier må i stigende grad leve med trusler som et arbejdsvilkår.

En død kat på dørtrinnet. En flaske gennem vinduet. Og regulære mordtrusler. Danske journalister og medier må i stigende grad leve med trusler som et arbejdsvilkår. Fagbladet Journalisten går tæt på en række konkrete tilfælde. Læs bl.a. om 'Frygt og frygtløshed i ytringsfrihedens navn' samt 'Trusler må ikke styre medierne, men…'.  Magasinet sætter tillige fokus på, hvordan netværk giver brændstof til karrieren. Mød tidligere freelancejournalist, forfatter og ekspert i netværk, Susanne Hoeck. Endelig skyder videnskabsjournalist, Gitte Willumsen, med skarpt mod journalister, der fungerer som 'Mikrofonholdere for medicinalindustrien'.

1 Kommentar

Karsten vestergaard madsen
27. JUNI 2013
Jeg er imod trusler og enhver
Jeg er imod trusler og enhver form for vold... Men jeg kan godt se problematikken omkring de journalister som trodser alt form for etik og moral... Det er et stort problem at journalister gør sig til levebrøds-journalister... Dem er der desværre rigtig mange af... Det er trist at de bryder persondataloven... næsten som indbrud på en højlys dag... Og endu mere trist at der ikke er nogen som gør noget ved det. Dog bortset fra dem som reagere kraftigt med trusler... Men jeg kan få det rigtigt dårligt over at journalister i dagens Danmark kan få en hyre for at suge alt liv og sjæl ud af et meneske uden konsekvenser.

Erik