Trump vil lancere sit nye sociale medie 21. februar

Donald Trumps nye sociale medie Truth Social tegner til at blive en slags konservativt alternativ til Twitter

USA’s tidligere præsident Donald Trump planlægger at lancere sit nye sociale medie ved navn Truth Social i februar.

Det fremgår af en oversigt på Apples App Store.

Det sociale medie er blevet udviklet af Trumps nye mediesatsning Trump Media & Technology Group (TMTG) og skal fungere som en slags alternativ til Twitter.

Truth Social-appen kan allerede forudbestilles og vil efter planen kunne downloades 21. februar.

Ligesom Twitter tilbyder appen, at brugere kan følge folk og populære emner, som de finder interessante. Og mens man på Twitter kan dele sine tanker i et tweet, så vil man på Truth Social kunne dele dem som en ”truth” eller sandhed på dansk.

Bandlyst fra Facebook og Twitter

Lanceringen af det sociale medie vil finde sted, 13 måneder efter at Donald Trump blev bandlyst fra Facebook og Twitter for at opmuntre sine følgere til at tage del i stormløbet mod USA’s kongres 6. januar 2021.

Frem mod stormløbet delte Trump også flere udokumenterede påstande på de to platforme om, at der blev svindlet med USA’s præsidentvalg i 2020.

USA’s præsident, Joe Biden, sagde torsdag på årsdagen for angrebet på kongressen, at Trumps falske påstande, som han stadig deler med sine følgere, kan undergrave retssikkerheden i USA og omstyrte fremtidige valg.

TMTG og Apple har ikke kommenteret historien. Men en kilde med kendskab til sagen bekræfter, at Truth Social efter planen bliver lanceret 21. februar.

Lanceringen er første del af en tretrinnet strategi for Trump Media & Technology Group. Ifølge selskabets hjemmeside planlægger TMTG også at lancere en streamingtjeneste kaldet TMTG+, der skal indeholde både underholdning og nyheder.

På et investormøde i november kom det også frem, at Trumps selskab gerne vil starte en podcastplatform.

0 Kommentarer