Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:29 03.06.2021 Rikke Simone Jørgensen

Trump-administration indsamlede i hemmelighed opkaldslogs fra New York Times-journalister

Det amerikanske justitsministerium har orienteret avisen New York Times om, at den tidligere Trump-administration i hemmelighed sidste år havde indsamlet opkaldslogs fra fire af avisens journalister.

Det skriver Journalisten.se.

Formålet med overvågningen var at identificere journalisternes kilder.

Chefredaktør på New York Times Dean Baquet fordømmer Trump-administrationens overvågning.

”Det er grundlæggende en undergravning af pressefriheden at indsamle journalisters opkaldslogs. Det truer med at gøre kilder tavse. Kilder, som vi er afhængige af for at give offentligheden vigtige oplysninger om, hvad regeringen laver,” siger Dean Baquet til New York Times.

De indsamlede opkaldslogs stammer fra perioden 14. januar til 30. april 2017. På grund af datoerne og de fire journalister, det drejer sig om, mener New York Times, at Trump-administrationen undersøgte kilder i forbindelse med historien om den tidligere FBI-direktør James Comey.

Justitsministeriet har ikke meldt ud, om det er korrekt.

Sidste måned kom det frem, at journalister fra CNN og Washington Post også var blevet overvåget af Trump-administrationen.

I forbindelse med de afsløringer erklærede præsident Joe Biden, at han ikke vil tillade lignende overvågninger af journalister i sin administration.

SENESTE NYT

Flere nyheder