Troels Mylenberg starter hos Kontrabande

Efter et pludseligt farvel til Berlingske Tidende bliver Troels Mylenberg nu associeret partner hos Kontrabande, erfarer Journalisten.dk. Her skal han blandt andet hjælpe med strategisk rådgivning om medier og journalistik.

Efter et pludseligt farvel til Berlingske Tidende bliver Troels Mylenberg nu associeret partner hos Kontrabande, erfarer Journalisten.dk. Her skal han blandt andet hjælpe med strategisk rådgivning om medier og journalistik.

Mindre end en uge efter Troels Mylenberg sagde op på Berlingske Tidende som følge af en større personalerokade, er han klar til nye udfordringer.

Den 1. november starter han hos Kontrabande, hvor han blandt andet skal være med til at udvikle magasiner, websites og andre redaktionelle medier – og levere rådgivning til redaktioner og kommunikationsafdelinger.

»Jeg skal hjælpe dem med at blive endnu mere skarpe på det journalistiske og få endnu flere spændende opgaver ind i huset,« siger Troels Mylenberg til Journalisten.dk.

Han betegner Kontrabande som et af de bedste firmaer, hvad angår rådgivning om medier og journalistik.

»Jeg synes, Kontrabande er sindssygt spændende, fordi de har en høj faglig etisk bevidsthed om, hvad journalistik er for noget. Og så vil de noget med journalistikken – i modsætning til andre virksomheder, som ser journalistikken som et middel frem for et et mål i sig selv.«

Troels Mylenberg skal til en start sidde to dage om ugen hos Kontrabande. Samtidig skal han forsætte som ekstern lektor på SDU som underviser.

»Jeg kommer ikke til at lave politisk spindoktor-arbejde. Jeg holder mig til det journalistiske og mediearbejde. Men det er naturligvis også strategisk, forstået på den måde, at det handler om at hjælpe kunder til at orientere sig i mediebilledet og gøre dem mere skarpe,« siger han.

Ansættelsen hos Kontrabande gælder foreløbig et halvt år frem. Ved siden af håber at få mulighed for at skrive artikler om dansk politik på freelance-basis, og så er han ellers åben for »gode idéer«, som han udtrykker det.

»Jeg skal også finde ud af, om jeg på længere sigt skal være mig selv, eller om jeg skal finde noget andet fast,« siger Mylenberg, der tidligere har været leder af journalistuddannelsen på SDU, forstander på Vallekilde Højskole, politisk redaktør på Ekstra Bladet og dagbladet Dagen og endvidere journalist på Weekendavisen.

Foreløbig gælder det dog Kontrabande. Og her er man lykkelige for at få Mylenberg med på holdet:

»Troels Mylenberg er blandt sin generations dygtigste og mest alsidige journalister. Han har i mere end 10 år bevæget sig rundt mellem alle journalistfagets forskellige niveauer – fra klassisk journalistik og kommentar, over redaktionel udvikling og innovation til strategisk ledelse og forskning. Det er mennesker med en sådan spændvidde, mediebranchen har brug for, hvis den skal kunne forny sig,« udtaler Søren Schultz Jørgensen, direktør og medejer i Kontrabande.

Troels Mylenberg har sidste arbejdsdag på Berlingske Tidende tirsdag den 6. oktober, hvor han skal være med til at dække Folketingets åbningsdag, der som bekendt altid er den første tirsdag i oktober.

I løbet af efteråret kan man dog læse mere politisk journalistik fra hans hånd:

Sammen med Berlingske Tidendes tidligere leder af Christiansborg-redaktionen, Bjarne Steensbeck, har han skrevet en biografi om Anders Fogh, som udkommer til november på Gyldendal.

Endvidere har han skrevet en samling af interviewportrætter af samtlige partiledere i Folketinget, som udkommer på People's Press til oktober.

Læs også: Mylenberg: Jeg passer ikke længere ind

0 Kommentarer