Troels Mylenberg bliver politisk redaktør på Fyens Stiftstidende

Fyens Stiftstidende trækker sig fra samarbejdet med Nordjyske om Christiansborg-journalistikken og skal fremover selv stå for den politiske dækning. Troels Mylenberg skal stå i spidsen for den nye satsning.

Fyens Stiftstidende trækker sig fra samarbejdet med Nordjyske om Christiansborg-journalistikken og skal fremover selv stå for den politiske dækning. Troels Mylenberg skal stå i spidsen for den nye satsning.

Den tidligere leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet og Berlingsk-journalist Troels Mylenberg begynder som politisk redaktør og kommentator på Fyens Stiftstidende.

Hidtil har Fyens Stiftstidende haft en fælles Christiansborg-redaktion med Nordjyske Stiftstidende, men det samarbejde trækker Fyens Stiftstidende ud af. Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Per Westergaard ved ikke, hvornår samarbejdet stopper.

»Det snakker vi med Nordjyske om lige nu. Vi vil ikke bare trække tæppet væk under dem, og vi skal have fundet en løsning, hvor de kan køre redaktionen videre på en måde, der fungerer for dem,« siger han til Journalisten.dk.

Den nye redaktion skal skabe en mere vedkommende Christiansborg-dækning for Fyens Stiftstidendes læsere, forklarer chefredaktøren.

»Vi skal i stigende grad se os selv som en nicheavis, og det betyder, vi skal se politik med fynske øjne. Derfor er det vigtigt for mig, at vores nye redaktør hovedsageligt sidder på Fyn,« siger Per Westergaard.

Troels Mylenberg bliver i første omgang tilknyttet samfundsredaktionens journalister, der også dækker politik. Han skal, ud over at dække Christiansborg journalistisk, også fungere som politisk kommentator i den fynske avis og ugentligt levere analyser og kommentarer.

Troels Mylenberg var indtil efteråret 2009 ansat på Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion. Han tror ikke, der kommer til at være en stor forskel på journalistikken på de to aviser.

»Jeg tror, det er en skrøne, at journalistikken skal leveres anderledes, fordi man bor vest for Valby bakke. Men der kan være nogle situationer, hvor vi på Fyn interesserer os for nogle andre emner,« siger han til Journalisten.dk

Den store forskel for Troels Mylenberg bliver, at han nu i højere grad også skal levere analyser og kommentarer, siger han.

Chefredaktør Per Westergaard siger, at han går ud fra, at Troels Mylenbergs politiske blog på Politiken.dk bliver flyttet til Fyens.dk, når Troels Mylenberg begynder i sit nye job.

0 Kommentarer