Trods sløjt fremmøde – Kreds 2 overgiver sig ikke

Sidste år var Kreds 2 i krise. I weekenden var der kun syv menige medlemmer til generalforsamlingen. Men bestyrelsen i Kreds 2 giver ikke op. ”Vi er kommet langt med at få Kreds 2 ud af krisen,” forklarede formanden 

Geografisk dækker Kreds 2 et kolossalt område: Lolland, Falster og hele Sjælland uden for hovedstadsområdet. Det betyder, at nogle medlemmer i Kreds 2 befinder sig i Nakskov. Andre i Helsingør eller Kalundborg.

Men der var ikke mange af dem, der søndag eftermiddag havde valgt at møde op til kredsens generalforsamling i Roskilde.

”Før, jeg kom i dag, optalte jeg, at vi er 930 medlemmer i Kreds 2. Det er ikke lige til at se i lokalet i dag,” indledte kredsformand Dorte Kildegaard generalforsamlingen på Café Florentz i Roskilde.

Beskedent fremmøde

Ud over seks bestyrelsesmedlemmer var kun syv menige medlemmer til stede ved generalforsamlingen, hvis man ser bort fra Journalistforbundets formand, Lars Werge, DJ's udviklingschef, Per Nielsen, og Journalistens udsendte.

Sidste år var der 11 fremmødte.

Det har tidligere været på tale, at kredsen ville nedlægge sig selv.

På sidste års generalforsamling i 2016 trådte halvdelen af bestyrelsen tilbage. Den afgående næstformand Cecilie Vicy Hänsch sagde dengang, at det føltes nyttesløst at holde møder i kredsen og planlægge aktiviteter, når så få møder op.

»Vi er ikke blevet sure på hinanden. Vi gider bare ikke mere,« sammenfattede hun.

I stedet blev Dorte Kildegaard valgt til formand. Missionen var, at Kreds 2 skulle revitaliseres.

Taler ud i den tomme luft

Søndag fortalte Dorte Kildegaard i sin beretning, at det lave fremmøde ved dagens generalforsamling ikke var udtryk for manglende vilje til at blande sig i det faglige arbejde.

”Man frygter nogle gange, at man taler ud i den tomme luft. Men folk kerer sig,” sagde Dorte Kildegaard, der havde fået en række henvendelser fra medlemmer, der beklagede, at de desværre ikke kunne komme.

Medlem af bestyrelsen Jette Hvidtfeldt spurgte, om søndag var en møgdag at holde generalforsamling.

”Det er der ikke så mange andre kredse, der gør. De finder en hverdagsaften,” sagde hun.

Per Gade mente, at nogen sikkert var forhindret, fordi det var søndag.

Dorte Kildegaard sagde, at kredsen havde forsøgt at lave arrangementer på både hverdage, lørdage og søndage.

”Det har været svært at trække folk af huse. Men lidt har også ret.”

Høje ambitioner

Kreds 2 har ingen planer om at skrue ned for ambitionsniveauet. Faktisk var der i budgettet for næste år afsat 150.000 kroner til medlemsarrangementer, en stigning på 50.000 kroner.

”Dette er en faglig forening, ikke en sparekasse,” som bestyrelsesmedlem Lars Rugaard sagde.

”Vi er kommet langt med at få Kreds 2 ud af krisen,” forklarede Dorte Kildegaard og pegede på, at det jo historisk var Kreds 2, der i sin tid havde rejst kritikken mod den nye offentlighedslov.

Overvågning og offentlighedslov

I sin beretning tilføjede hun, at der er behov for en revideret offentlighedslov, ligesom der er behov for bedre kildebeskyttelse i den digitale tidsalder.

”Mørklægning og overvågning er en giftig cocktail,” sagde hun.

Pris til DR Sjælland

Før generalforsamlingen fortalte Berlingskes journalister Chris Kjær Jessen og Michael Lund om deres arbejde med landbrugspakken, som de fik Cavling-prisen for i januar.

Bagefter modtog Trine Warrer Juul og Per Gade fra DR Sjælland Kreds 2-prisen for deres arbejde med at afdække overmedicinering på Køge Sygehus. Ifølge DR Sjælland fik patienter på intensivafdelingen mod alle forskrifter beroligende medicin, fordi personalet havde for mange opgaver.

Per Gade forklarede, at DR Sjælland ikke har de samme redaktionelle muskler til at endevende sager som for eksempel cavlingvinderne i Berlingskes gravergruppe.

”Vi er bare en lille redaktion på 23 mand, og det er ikke vores spidskompetence at grave. Men det lykkedes for os som regionalt medie at sætte dagsorden – også på landsplan. Det begyndte som en lokal sag, men endte som en landssag, hurtigere end vi havde regnet med,” sagde han.

Bestyrelsen i Kreds 2 er Dorte Kildegaard (formand), Jørgen Kjær Mortensen, Jette Hvidtfeldt, Line Frederiksen, Tommy Verting, Lars Rugaard, Hanne Hjort Jensen og Anja Lykkegaard. Rosa Thorsen og Mathilde Nordenlund blev valgt som suppleanter, og Finn John Carlsson fortsætter som revisor.
 

1 Kommentar

Finn Arne Hansen
14. MARTS 2017
Havde reporteren glemt
Havde reporteren glemt kameraet? Et foto eller to havde pyntet...