Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:04 27.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Trods kritik: Kulturministeren har fuld tiltro til Vibeke Borberg som formand

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) lader sig ikke gå på af kritikken af valget til formand for Medienævnet, der inden jul faldt på Vibeke Borberg, advokat med speciale i medieret.

”Jeg har fuld tiltro til Vibeke Borbergs faglighed som ny formand for Medienævnet,” siger kulturministeren i et skriftligt svar til MediaWatch.

Vibeke Borberg er tidligere områdechef for Forskning og Viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og hyppigt brugt ekspert i mediejura. I november blev hun i skarpe vendinger kritiseret af både Berlingske, Danske Medier og Dansk Journalistforbund, da hun repræsenterer to webshop-ejere, der har lagt sag an mod Berlingske og en navngiven journalist for avisens dækning af de to iværksættere.

I den forbindelse sendte Vibeke Borberg i forlængelse af svar på nogle spørgsmål fra avisen en opfordring til, at avisens journalist deklarerede sig som part i sagen, hvilket fik journalistforbundet og Danske Medier til at kalde situationen for ’en gidseltagning’.

De samme parter undrer sig derfor over, at Vibeke Borberg er blevet udpeget som formand for Medienævnet. Men sagen har intet at gøre med den nye post, understreger kulturministeren i sit svar til MediaWatch.

”I forhold til den konkrete sag har Vibeke Borbergs rolle været som advokat at varetage sin klients interesser, så sagen har ikke noget med hendes fremtidige virke i Medienævnet at gøre,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

SENESTE NYT

Flere nyheder