Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:31 25.05.2022 Anna Sol Jørgensen

Trods dato-forvirring: Nyt ’Ellen Imellem’-afsnit udkommer i dag

Der har hersket tvivl om, hvorvidt et nyt afsnit af det stærkt omdiskuterede ’Ellen Imellem’ ville udkomme i dag eller ej.

Tvivlen bundede i, at datoen for næste afsnit, der fremgår på DRTV, har ændret sig i løbet af dagen. I går stod der, at det næste afsnit ville udkomme i dag, uden at der kom et nyt afsnit ud. I stedet stod der så, at næste episode ville udkomme 1. juni, og i skrivende stund er der slet ikke en dato for næste afsnit.

Men næste afsnit i rækken udkommer altså i dag. Det oplyser DR til Journalisten uden at oplyse yderligere.

Programmet har mødt skarp kritik fra flere af de medvirkende, der mener, at de er gået med til at medvirke i programmet på en uklar præmis. Da de kort før offentliggørelse fandt ud af, hvad programmet faktisk gik ud på, fik det flere til at føle sig ført bag lyset af DR.

Det gælder blandt andre astrofysiker Anja C. Andersen. Hun havde fået at vide, at hun skulle deltage i et interview om fladjords-teorien, og at der ville være overraskende og satiriske elementer i det. Først kort inden udgivelse blev hun orienteret om, at der i det skjulte har siddet en, der tror på, at jorden er flad, og dikteret spørgsmålene til hende i journalistens øresnegl.

Det samme forløb er gået igen for flere medvirkende forskere eller etablerede eksperter. Det har fået Dansk Magisterforening til at klage over programmet på deres medlemmers vegne og krævet programmet fjernet og råmaterialet slettet. Det har DR imidlertid afvist.

SENESTE NYT

Flere nyheder