Trendforsker: Modejournalister er ukritiske

Modeugen i København har præget medierne. Men selve modejournalistikken er ikke værd at skrive hjem om. Den er ukritisk og overflødig, mener ekspert. En af branchens mest erfarne modeskribenter, Lotte Freddie, medgiver, at der mest bliver fokuseret på de positive ting.

Modeugen i København har præget medierne. Men selve modejournalistikken er ikke værd at skrive hjem om. Den er ukritisk og overflødig, mener ekspert. En af branchens mest erfarne modeskribenter, Lotte Freddie, medgiver, at der mest bliver fokuseret på de positive ting.

4 Kommentarer

Jack Rank
18. AUGUST 2009
Re: Trendforsker: Modejournalister er ukritiske
Kære Lotte FreddieVi sad  8 fotografer og tolke og så dit web-indslag så derfor kom vor udmelding med nu og her mening hvor jeg lagde navn til. Vi  kender dig jo ikke og beklager at vi var lidt hurtige på aftrækkeren, du ved jo helt sikkert alt omkring modenbranchen.

Jeg håber at du tager vor undskyldning  som en kvinde, idet vi var lidt for friske og humorist anlagte den dag vi så  dit indslaget

                              Vi lover i fremtiden kun at tage smukke billeder af dig og være søde/ Jack

Lotte Tegner Freddie
16. AUGUST 2009
Re: Modejournalister er ukritiske

Hvorfra i alverden friske Jack Rank får det indtryk, at jeg skulle have været i dårligt humør på modemessen, går over min forstand. I indslaget svarede jeg på kritikken af Henrik Vejlgaard - at journalister, der anmelder mode, kun skriver kritikløst og positivt.

Hvis Jack Rank ville have gjort sig den ulejlighed at have læst mine anmeldelser d. 14. august - samme dag som han skriver om sit ? om min  oplevelse ville han have fattet, at også jeg har rost bemeldte modeuge til skyerne. Og dermed kunne give Børsens læsere et overmåde positivt indtryk af hvad der foregik i løbet af Copenhagen Fashion Week. Måske ikke samme indtryk som  Hernrik Vejlgaards, men min vurdering af kollektioner og omgivelser - som altså var en decideret optur - og derfor også forhåbentlig til glæde for Børsens læsere

Jeg må ærlig talt påtale, at det er for ringe at bedømme en journalists person og hendes arbejde uden at have læst de artikler, som det i dette tilfælde drejer sig om.

Lotte Tegner Freddie 

 

Jack Rank
14. AUGUST 2009
Re: Modejournalister er ukritiske
Lotte Freddie har sikkert ikke været i sit bedste humør på modemesserne i københavn, måske har Lotte Freddie været de forkerte steder hvor de mange glade gæster har trådt den modne pige over tæerne eller hvad ved jeg. Personlig havde jeg flere broadcast og stillfotografer med rundt på hele modeugen hvor det for  85% var et kæmpe stor oplevelse. Når vi leverer vort materiale som broadcastoptagelser og stillbilleder så er det helt op til skribenterne  at skrive hvad der passer dem. Jeg har nu fulgt en del programmer fra de største stationer indenfor fashion tv via Satellit Frekvenser sammen med vore faste tolke og her var en helt anden langt mere positiv reaktion i den store verden Så lad det være sagt med få ord at copenhagen fashion Week var oplevelsen værd hvis man var på det rigtige sted med pressekort og akkreditering i orden. Copenhagen fashion week blev rost til skyerne af de helt store tv stationer blev set af millioner af seere i hele EU.Hermed vil jeg sætte et stort (?)  til Lotte Freddies oplevelse!Havde hun været sammen med os friske typer fra 22-65 så havde det været langt  langt sjovere for Børsens læsere                              Broadcast……EU/RU  Friske Jack Rank  på 65 år
Lotte Tegner Freddie
14. AUGUST 2009
Re: Modejournalister er ukritiske

Indslaget fra Journalisten er i den grad tendensiøst. Meningen er vinklet som journalisten selv gerne vil have det til at fremstå - i tråd med Henrik Vejlgaards kritik, som er helt hen i vejret.

Henrik Vejlgaard læser åbenbart ikke Børsen, hvori jeg altid giver både ris og ros - forhåbentligt til brug for både forbrugere og designere. At jeg i denne modeuge hovedsagelig har rost, er resultatet af gode kollektioner.

Jeg sagde udtrykkeligt til Thomas Jensen, at selv om vi helt vil skrive noget positivt, skal læserne selvfølgelig informeres om det dårlige, hvilket jeg også altid gør. Jeg har en gang ikke ønsket at toptræde som slagter overfor en helt ny ung designer, og undlod at skrive nogetsomhelst. Indslaget kom til at fremstå som om dette er normen. Avisanmeldelser og modemagasiner er to forskellige ting, idet magasinerne i sagens natur skriver og afbilleder kun det, der er brugbart og interessant for læserne., som ledetråd for deres indkøb.

Bortset fra modeugens Dansk Daily anmeldes mode  kun i Børsen og Berlingeren, som absolut heller ikke roser i flæng. Derfor er Henrik Vejlgaards udfald uforståeligt og uden mening.