Tre vil være gatekeeper for digital-tv

Radio- og Tv-nævnet fik færre ansøgere end forventet til gatekeeper-rollen for det digitale tv-sendenet. I dag udløb fristen.

Radio- og Tv-nævnet fik færre ansøgere end forventet til gatekeeper-rollen for det digitale tv-sendenet. I dag udløb fristen.

Det bliver enten Boxer TV A/S, Danmarks Digital TV A/S eller Danmarks TV A/S, der skal bestemme, hvilke tv-kanaler danskere skal kunne modtage med deres stueantenne i fremtiden.

De tre virksomheder var de eneste ansøgere, da fristen udløb mandag kl. 12, meddeler Radio- og TV-nævnet i en pressemeddelelse.

Som Journalisten.dk tidligere har skrevet, var det forventet, at der ville være flere ansøgere – angiveligt 5-10. Til gengæld er de største forhåndsfavoritter til stede, nemlig det svenske Boxer, der i forvejen er gatekeeper i Sverige, Danmarks Digital TV, der ejes af norske Telenor, som også ejer Canal Digital, og endelig den svenske mediekoncern MTG qua datterselskabet Danmarks TV A/S. MTG ejer i forvejen Viasat med tv-kanalerne TV3 og TV3+.

I den kommende tid vil nævnet undersøge, om alle ansøgere er tilstrækkeligt kvalificerede – finansielt, teknisk og forretningsmæssigt – til at kunne varetage opgaven. Senest den 12. februar vil nævnet komme med en liste over de godkendte ansøgere, og senest 28. februar forventer man at kunne offentliggøre navnet på gatekeeperen, oplyser Radio- og TV-nævnet.

0 Kommentarer