Tre sportsjournalister forlader Ekstra Bladet – 60 års erfaring forsvinder i ét hug

Tillidsmand kalder det et hårdt slag, at tre garvede journalister fra sportsredaktionen fratræder avisen fra nytår, efter at de har takket nej til at blive flyttet til andre redaktioner (opdateret 29/11 kl. 11.05)

Det er mange års erfaring, der forsvinder fra den ene dag til den anden, når tre journalister fra Ekstra Bladets sportsredaktion ved årsskiftet forlader avisen.

De tre har alle fået en fratrædelsesordning efter at have takket nej til at blive flyttet fra sporten til andre redaktioner på avisen. Det oplyser avisens chefredaktør, Henrik Qvortrup, til Journalisten.

”Som konsekvens af den nye strategi har vi brug for, at folk ikke nødvendigvis sidder samme sted, som de altid har siddet,” siger han.

Tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet Jimmi Willemoes, som også selv er journalist på sportsredaktionen, ærgrer sig over, at det er kommet dertil.

”Det er jeg forfærdelig ked af og faktisk også lidt chokeret over,” siger han og kalder de tre fratrædelser ”et hårdt slag” for sportsredaktionen.

”Tilsammen har de over 60 års erfaring, så det er jo en enorm vidensbank, kildenetværk og faglighed, der forsvinder i ét hug.”

 Vil ikke satse mindre på sport

Henrik Qvortrup fortæller, at de tre var udset til at få tre forskellige nye roller på avisen.

Den ene blev tilbudt at skrive for Ekstra Bladets betalingsunivers på nettet, den anden skulle skrive delvist til betalingsuniverset og delvist til avisen, mens den tredje blev tilbudt en stilling i avisens breakingcenter.

”Det var fine journalistiske opgaver, men bare ikke på sportsredaktionen. Og jeg er da ærgerlig over, at de ikke har lyst til at udfolde deres kompetencer et andet sted, end hvor de har siddet i mange år. Men det er deres eget valg,” siger Henrik Qvortrup.

Det er over 60 års erfaring og kildenetværk og faglighed inden for sportsdækningen, der forsvinder i ét hug. Bekymrer det dig ikke?

”Nej, det gør det faktisk ikke. En gang imellem ryster man posen og vælger at gøre tingene på en anden måde, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil lægge snittet anderledes på sportsdækningen fremover. Det vil man kunne se i spalterne i fremtiden,” siger chefredaktøren.

Han vil ikke løfte sløret for, om de tre journalister, der fratræder sportsredaktionen, bliver erstattet af nye.

”Men generelt kan jeg sige, at sport er en ekstremt vigtig del af Ekstra Bladet, så vi satser ikke mindre på sport fremover, snarere tværtimod.”

Udover de tre fratrædelser er en fjerde journalist med mange års erfaring fra sportsredaktionen blevet flyttet fra sporten til betalingsuniverset.

Savner svar om fremtiden

Det er kun et par måneder siden, Ekstra Bladets sportsredaktion mistede sportsredaktør Allan Olsen og souschef Jonas Sørvin Kristiansen. De blev begge afskediget, da avisen ønsker at organisere redaktionen anderledes.

Men hvordan den nye redaktion kommer til at se ud, savner de ansatte stadig svar på.

”Vi udfører vores arbejde, men vi ved reelt ikke, hvordan 2022 kommer til at se ud. Så vi higer efter nogle svar,” siger tillidsmand Jimmi Willemoes.

Svarene kommer muligvis mandag, hvor redaktionen netop er blevet indkaldt til møde om fremtiden.

Opdateret 29/11 kl. 11.05: Det er tilføjet til artiklen, at der udover de tre fratrædelser er en fjerde journalist med mange års erfaring fra sportsredaktionen, som er blevet flyttet fra sporten til betalingsuniverset. 

0 Kommentarer