Tre selskaber udvalgt til kampen om dansk tv

Hvem der skal kontrollere det danske tv-marked de næste 12 år afgøres i næste måned. I dag slap tre selskaber igennem det første nåleøje: MTG, Boxer og Telenor.

Hvem der skal kontrollere det danske tv-marked de næste 12 år afgøres i næste måned. I dag slap tre selskaber igennem det første nåleøje: MTG, Boxer og Telenor.

Det handler om magten over det danske tv-marked. I hvert fald den del, som kan modtages via en almindelig stueantenne.

Allerede næste år lukkes der ned for det gammeldags analoge sendenet, der så bliver erstattet af et nyt landsdækkende digitalt tv-net. Og hvem der skal styre det ny net afgøres i disse måneder.

I dag skete den første udvælgelse. Radio- og tv-nævnet har således godkendt de tre eneste ansøgere, der meldte sig i sidste uge:

  • Boxer TV A/S, der ejes af det svenske selskab Boxer TV-Access AB.
  • Danmarks Digital TV A/S, der ejes af norske Telenor Media & Content Services og
  • Danmarks TV A/S, der ejes af svenske Modern Times Group MTG AB.

Nævnet har blandt andet indledningsvis vurderet, om der i de modtagne ansøgninger på tilfredsstillende vis er redegjort for, at ansøgerne og eres eventuelle samarbejdspartnere besidder den fornødne finansielle styrke samt tekniske og forretningsmæssige kompetence til at kunne varetage opgaven som gatekeeper.

Kun en af de tre ansøgere vil få til opgave at opbygge og drive det ny digitale tv-sendenet. En investering, som er vurderet til at ligge i omegnen af en mia. kr.

Blandt de tre bejlere frister Telenor i øvrigt med, at de vil give danskerne to nye tv-kanaler, hvis de får lov til at få rollen som gatekeeper, skriver Business.dk.

I sidste uge kritiserede medieforsker Frands Mortensen selve processen. Læs mere her

Den endelige afgørelse træffes den 28. marts.

Mere på Mediesekretariatets hjemmeside.

 

 

0 Kommentarer