De tre praktiksteder LEGO, Aalborg Universitet og den danskejede radiostation i Malaga, Radio Solymar, som tidligere i år alle tre har slået en praktikstilling op, sidder stadigvæk tilbage uden en praktikant.
Det sker på trods af, at der ved forårets omgang af Store Match-Dag – også kendt som Panikdagen – manglede 51 praktikpladser til de studerende. Det tal er nu nede på 19, men ingen af de tilbageværende studerende har ønsket at komme i praktik hos de tre praktiksteder.
I første omgang fik Radio Solymar en praktikant til deres opslåede radio-web-stilling, men vedkommende valgte at springe fra journaliststudiet i løbet af sommeren, og derfor blev stillingen slået op på ny. Dog uden held. LEGO har kun fået få henvendelser på deres praktikopslag, mens Aalborg Universitet slet ikke har fået henvendelser overhovedet.
Det undrer i dag Anne Bollerslev, som er praktikantansvarlig på Aalborg Universitet.
»Jeg så, at der var problemer med at finde praktikpladser til alle, så jeg ringede til Pia Færing (praktikkoordinator, red.) for at melde os på banen. Stillingen kom ikke op før Store Match-Dag, men kom først lidt senere. Måske har vi ramt et forkert tidspunkt, for vi fik ikke nogen ansøgninger, og der var heller ingen, som ringede og forhørte sig om stillingen. Det undrer mig,« udtaler Anne Bollerslev.
Ærgerligt at de ikke ringer til os
Stillingen på Aalborg Universitet var primært i kommunikationsafdelingen, men også med mulighed for bredere journalistiske opgaver som artikler til web og arbejde for de forskellige afdelinger på Aalborg Universitet.
»Vi er flere journalister på stedet, så vi har et godt journalistisk miljø hos os. Jeg synes, det er ærgerligt, at de ikke engang ringer og spørger til stillingen. Hvis jeg selv havde været i deres situation, ville jeg holde godt øje med mulighederne for, at jeg kunne få en plads. Men hvis man gerne vil på Politiken eller lave tv, så er en plads på universitetet måske ikke noget,« siger Anne Bollerslev.
Også hos Radio Solymar undrer man sig over, at ingen reagerede på opslaget, da det blev slået op i anden omgang. Praktikansvarlig for radiokanalen Kathrine Hesner har dog en opfattelse af, at manglen på ansøgere ikke udelukkende skyldes de studerendes præferencer.
»På mig virker det, som om det ikke altid bliver særlig godt kommunikeret ud, når der kommer et nyt opslag efter Store Match-Dag. Jeg har selv kontaktet Pia Færing, og hun har sagt, at hun har slået opslaget op til de studerende, som kunne være interesserede. Men da jeg kontaktede SDU, kendte de slet ikke til stillingen. På den måde kunne kommunikationen sagtens blive bedre,« forklarer Kathrine Hesner.
Hos LEGO har de ikke haft lyst til at udtale sig yderligere om den ledige praktikplads.
”Jeg synes, de er kræsne”
Praktikantkoordinator og praktikantvejleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Pia Færing finder det beklageligt, at de studerende, som mangler praktikplads, ikke er villige til at søge de pladser, som bliver slået op.
»Vi har rigtig meget brug for praktikpladserne, så vi skal være med til at afhjælpe, at praktikstederne ikke får nogen ansøgere. Det er rigtig grimt, når det sker. Praktikstederne er pressede, så vi bruger meget tid på at arbejde med dem for at overbevise dem om, at de skal være med til at løfte opgaven. Og så er det jo spildt arbejde, hvis ingen har lyst til at søge pladserne alligevel,« understreger Pia Færing.
Som praktikantvejleder opfordrer Pia Færing de studerende til at søge bredt og til at overveje alle muligheder for at få en praktikplads, men hun oplever, at nogle af de studerende hellere tager orlov end en anden plads end den, de oprindeligt søgte.
»Jeg synes, de er kræsne. Jeg skælder ikke ud på dem, men alt statistik viser, at de måske kan få ønskepladsen næste gang, selv om det ikke lykkes første gang. Men de er ikke parat til at opgive deres ønske om drømmepladsen og flytte fra deres lejlighed, kæreste og karrieredrømme, og så er der ikke noget at gøre,« forklarer hun.
Bedre held næste gang
På trods af den manglende interesse for praktikstedernes opslag har de hos Radio Solymar og Aalborg Universitet ikke mistet modet i forhold til at få besat deres plads i næste omgang.
»Vi prøver igen i næste omgang. Det var lidt presset denne gang, og der er måske stadig en mulighed for, at vi kan få en praktikant. Men det kunne måske være en god ide at forventningsafstemme mere med praktikanterne, så de får et mere nuanceret billede af de muligheder, der findes for at få en god praktikplads,« foreslår Anne Bollerslev.
»Vi har været meget uheldige, at det har slået fejl to gange i træk, men det er selvfølgelig svært at gardere sig mod en, der springer fra. Vi søger helt sikkert en praktikant igen i næste omgang. Men det ender nok med, at vi selv tager af sted til Store Match-Dag. Det gjorde vi ikke sidst. Det lykkes os altid at få en praktikant, når vi er taget derop, for det er lettere at komme i kontakt med dem, der er interesseret, og det er en klar fordel,« fortæller Kathrine Hesner.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.