Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:44 11.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Tre medarbejdere og en chef ryger ud fra Børsen efter snyd med støttekroner

Børsen har stoppet samarbejdet med tre medarbejdere i annonceafdelingen, ligesom Børsens kommercielle direktør, Frederik Gundorph Olesen, har forladt sin stilling.

Det oplyser Børsen i en pressemeddelelse, efter at en advokatundersøgelse har slået fast, at der er foregået snyd med Børsens ansøgninger i forbindelse med kompensationsordningen for tabte annonceindtægter under coronakrisen.

Undersøgelsen giver ikke anledning til at tro, at direktøren har været skyld i eller været bevidst om fejlene, men som direktør er det ifølge Børsen hans ansvar at sikre, at sådan nogle fejl ikke kan finde sted.

Det er en ekstern advokatundersøgelse, der har bekræftet de oplysninger, der i april kom fra en whistleblower. Tippet fra whistebloweren fik administrerende direktør og chefredaktør Bjarne Corydon til at bede et advokatfirma om at se sagen igennem,

”Det er meget alvorligt og på ingen måde i overensstemmelse med Børsens værdier. Børsen skal ikke modtage en krone mere i kompensation, end vi er berettiget til. Jeg vil gerne undskylde sagen over for læsere, myndigheder og det øvrige samfund,” siger Bjarne Corydon i pressemeddelelsen.

Børsen har modtaget 50.842 kroner i støtte på et forkert grundlag og vil tilbagebetale beløbet øjeblikkeligt.

SENESTE NYT

Flere nyheder