Tre mænd frikendt for mordplaner på Lars Vilks

Svensk højesteret har stadfæstet frikendelse af tre mænd, der var anklaget for at planlægge mord på Muhammed-tegneren Lars Vilks

Svensk højesteret har stadfæstet frikendelse af tre mænd, der var anklaget for at planlægge mord på Muhammed-tegneren Lars Vilks

Tre mænd er netop i Sverige blevet frikendt for attentatplaner mod tegneren Lars Vilks. Svensk højesteret har stadfæstet en tidligere dom om frikendelse, skriver Göteborgs-Posten.

Ifølge anklageren planlagde de tre mænd at knivdræbe Lars Vilks under en kunstudstilling på Röda Sten i Göteborg den 10. september sidste år.

I første omgang var der ikke tilstrækkeligt med beviser mod de tre mænd, og de blev frikendt for mordplaner, men dømt for overtrædelse af den svenske knivlov.

Dommen i Tingsrättan blev anket af chefanklager Agnetha Hilding Qvarnstrøm. Hun fremhævede, at mændene agtede at hævne, at Lars Vilks har krænket profeten Muhammed.

Højesteret skriver i sin frikendelse, at meget tyder på, at mændene havde til hensigt ikke blot at diskutere med Lars Vilks på Röda Sten, men også at iscenesætte en performance. De ville i den sammenhæng ikke være utilbøjelige til at anvende knivene, men der er ikke ført bevis for, at de i forbindelse med forberedelserne har besluttet sig for at berøve Lars Vilks livet.

0 Kommentarer