Tre forlader HB

Kate Bluhme, Henrik Bruun og Bente Bjørn trækker sig fra Journalistforbundets hovedbestyrelse ved delegeretmødet i april.

Én af de mest erfarne HB-medlemmer, Kate Bluhme, stopper efter ti år i hovedbestyrelsen og ni år i FU. Hun har gennem mange år været én af arkitekterne bag Journalistforbundets mediepolitik, blandt andet som formand for forbundets medieudvalg.

"Ti år er et pænt rundt tal at stoppe på," siger Kate Bluhme.

"Når jeg er med i noget, så kan jeg ikke holde fingrene væk – så bliver jeg utroligt involveret. Og jeg har kunnet mærke, at det af og til kniber med kræfterne. Jeg er 54 år og vil også gerne bruge min tid på noget andet end DJ og arbejde," siger Kate Bluhme og tilføjer, at hun fortsat vil være et interesseret DJ-medlem.

Hun fortæller, at det er to et halvt år siden, hun tog beslutningen om at forlade HB. Det skete i forbindelse med, at den tidligere forbundsformand Lars Poulsen og det tidligere FU-medlem Søren Wormslev meddelte deres afgang.

"Jeg lovede dengang næstformanden, at jeg tog to år mere, så han ikke skulle sidde alene tilbage," fortæller Kate Bluhme og tilføjer, at hun ikke synes, de seneste to år har været så sjove.

"Tonen i hovedbestyrelsen er blevet mindre fordragelig," forklarer hun.

Også Henrik Bruun fra Østjyllands Radio forlader hovedbestyrelsen ved årets delegeretmøde i april. Han har brug for mere tid til sit privatliv og sit arbejde på radioen.

"Jeg kan ikke fortænke min chef i at gå uden om mig til de nye spændende projekter, når jeg kun er på mit arbejde to tredjedele af tiden. HB tager ekstra meget tid, når man som jeg bor i Jylland," siger Henrik Bruun, som har siddet i HB i to år.

Det er også manglende tid, der er Bente Bjørns forklaring på, at hun ikke vil fortsætte i hovedbestyrelsen. Hun blev suppleret ind i bestyrelsen i august måned og er redaktionssekretær på NORDJYSKE Stiftstidende.

"Jeg har nogle forfærdelige arbejdstider med 12 timers vagter. Det vender op og ned på mit privatliv. Det ville ikke være fair, hvis jeg stillede op, fordi jeg ikke har den tid, der skal til for at kunne forberede hovedbestyrelsesarbejdet ordenligt," siger Bente Bjørn.

Der bliver i øvrigt kampvalg på delegeretmødet den 24. og 25. april. På side 20-21 i dette nummer præsenterer de kandidater sig, som på nuværende tidspunkt har besluttet sig for at opstille.
Sidste frist for opstilling til HB-valget er på delegeretmødets anden dag kl. 10.

0 Kommentarer