Arbejdsvilkår

Tre EB-ansatte takker ja til nyt job hos bold.dk

Ifølge Ekstra Bladets tillidsrepræsentant har de tre fået ekstra betaling for den frihed, de giver køb på ved at rykke til ny overenskomst

De tre ansatte fra Ekstra Bladets sportsredaktion, der for to uger siden blev tilbudt en ny ansættelse på det nyerhvervede søstermedie bold.dk, har nu alle takket ja til at skifte job.

Det oplyser Ekstra Bladets tillidsrepræsentant Jimmi Willemoes Jensen, der selv arbejder på netop sportsredaktionen.

Tilbuddet vakte opsigt, fordi de tre sportsjournalister med jobskiftet ville komme over på bold.dk’s overenskomst, der på en række punkter indeholder færre goder end Ekstra Bladets overenskomst.

For eksempel er der mere ferie i Ekstra Bladets overenskomst, ligesom arbejdstiden også er en anden.

”Vi er klar over, at de vil komme på andre vilkår, og det skal de selvfølgelig kompenseres for,” sagde Jimmi Willemoes Jensen dengang til Journalisten.

Flere penge, mindre frihed

Og siden er det så altså lykkedes de tre medarbejdere at lande en aftale, som de kan se sig selv i.

Konkret har ledelsen gjort den ekstra arbejdstid op i penge, som de tre sportsjournalister er blevet tilbudt til gengæld for den frihed, de mister.

”Når situationen nu er opstået, synes jeg, det er landet på en hæderlig måde,” siger Jimmi Willemoes Jensen.

”Så kan vi jo altid snakke om, om de er kompenseret nok eller for meget. Men de har alle tre syntes, at aftalerne var gode. Så det gør mig glad, at de er glade.”

Ked af at sige farvel

Overflytningen af de tre sportsjournalister fra Ekstra Bladet til bold.dk er resultatet af en strategiændring på Ekstra Bladet.

Fremover dropper avisen den daglige fodbolddækning, der i stedet bliver sendt i hænderne på bold.dk.

I den forbindelse skifter Ekstra Bladets nuværende sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen, til en stilling som chefredaktør for bold.dk, mens Camilla Boraghi har overtaget jobbet som Ekstra Bladets sportschef.

Selv om Jimmi Willemoes Jensen er tilfreds med, hvordan sagen er landet, ærgrer han sig over at skulle vinke farvel til de tre kolleger, som rykker fra Ekstra Bladet til bold.dk’s redaktion på etagen over.

”Helt grundlæggende ked af at skulle sige farvel til tre kolleger, for de ryger jo ud af Ekstra Bladets medarbejderforening,” siger han.

0 Kommentarer