Transseksuelle klager over TV 2-studievært

Landsforening anklager TV 2-vært for at omtale transseksuelle respektløst og sammenligne dem med »freak-show«. På TV 2 vil de ikke undskylde noget, slår redaktionschef fast. (Opdateret 13.20)

Landsforening anklager TV 2-vært for at omtale transseksuelle respektløst og sammenligne dem med »freak-show«. På TV 2 vil de ikke undskylde noget, slår redaktionschef fast. (Opdateret 13.20)

Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner (LGBT) kritiserer en vært på TV 2's lokalstation TV2 Østjylland for at tale nedsættende om transseksuelle. De har nu indgivet en officiel klage til tv-kanalen. Det skriver nyhedsbureauet Newspaq.

LGBT er utilfredse med et interview, der blev sendt på TV2 Østjylland den 7. januar i år. Studieværten interviewer redaktøren af et nyt blad for homoseksuelle.

LGBT klager over, at studieværten konsekvent omtaler en transseksuel fra magasinet, der har skiftet køn fra mand til kvinde, som »ham«. De klager også over et konkret spørgsmål:

»Hvor går grænsen fra et kærligt portræt af sådan en 'kvinde-mand' til et decideret freakshow, særlinge med perverse lyster?« spørger studieværten.

»At omtale en transperson som 'ham' næsten konsekvent er mangel på respekt. Og når man sammenligner transpersoner og freakshow, sætter man det indirekte i samme kategori, selv om man ikke siger det direkte. Det er ikke i orden,« siger Sebastian Svegaard, transpolitisk talsperson for LGBT, til Newspaq.

TV2 Østjylland vil ikke undskylde eller beklage.

»Jeg synes ikke, at de anklager om, at det er hadsk og ondsindet, har noget på sig. Vi er selvfølgelig kede af, at nogle har følt sig sårede, men vi har ikke noget at undskylde eller beklage,« siger redaktionschef på TV2 Østjylland Eva Kvist.

(Opdateret 13.20: Vi havde skrevet, at det var redaktøren af magasinet, der blev omtalt som 'ham'. Det er imidlertid en case fra magasinet.)

23 Kommentarer

Lotte Dersgaard
27. SEPTEMBER 2011
Re: Transseksuelle klager over TV 2-studievært

Hej mIchael

Jeg så dette indlæg idag og kan mere og mere forstår hvor intolerance stammer fra . At sidestille transseksuelle med fortæller mig som transseksuel at du ikker ved hvad begrebet dækker, men du kan gå ind på vores hjemmeside og blive oplyst.

www.2girls4ever.net 

 

P.S : Et godt råd en anden gang MIchael : lad være med at udtale dig om ting du ikke har viden om. For det første så kvajer du dig ikke og for det andet såre du ikke andre mennesker. 

Malene Andreasen
15. FEBRUAR 2011
Re: Transseksuelle klager over TV 2-studievært

Høringen har til formål at belyse en række aktuelle forhold for transkønnede i dagens Danmark, herunder om transkønnethed fortsat skal betragtes som en identitetsforstyrrelse som i dag eller som en normal variation; om de civilretslige vilkår og muligheder for at indgå i samfundet som transkønnet; samt om vejledning, rådgivning og behandling af transkønnede, der ønsker hjælp til at ændre deres sociale og/eller kropslige køn for at bidrage til deres psykiske velbefindende og livskvalitet. Mere om høringen.

Liann Rikke
8. FEBRUAR 2011
Re: Transseksuelle klager over TV 2-studievært

Hej Har læst denne debat og kan kun sige at Dr og Tv2 ikke har forstået spor af hvad det vil sige at være Transseksuel, jeg er selv Transseksuel Kvinde og deltog selv i aftenshovet på Dr sidste år og blev behandlet lige så respektløst hvor de bla. omtalte mig som han og mand selv om jeg har levet som kvinde siden jeg var 16 år, men har den opfattelse at "vi" bliver brugt til en udsendelse om mennesker der ikke er helt normale, det er usmageligt og kan kun fraråde andre at hoppe i den fælde og deltage i deres "freakshow"

 

Mvh. Liann

Malene Andreasen
25. JANUAR 2011
Re: Transseksuelle klager over TV 2-studievært

Det kan oplyses at denne levevilkårsundersøgelse bliv iværksat af LGBT Danmark (daværende navn LBL)

http://www.lgbt.dk/

 

Flere