Trafikmeldinger forstyrrer journalistikken

DRs radiomedarbejdere bør ikke finde sig i, at deres arbejde konstant bliver afbrudt af ligegyldige trafikmeldinger, mener mediekommentator.

DRs radiomedarbejdere bør ikke finde sig i, at deres arbejde konstant bliver afbrudt af ligegyldige trafikmeldinger, mener mediekommentator.

Trafikmeldingerne på DRs radiokanaler er værre end reklameblokke på tv. Og trafikafbrydelserne har tilsyneladende spredt sig til flere og flere kanaler. Det skriver journalist Lone Kühlmann i sin mediekommentar i Information i dag.
»Før i tiden var trafikradio udelukkende aktiv i myldretiderne, nu er den på ,så vidt jeg kan skønne, døgnet rundt, og som sagt på alle stationer. Den eneste udsendelse, som jeg indtil nu aldrig har hørt afbrudt af en trafikmelding, er Radioavisen.«

Hun mener at trafikmeldingerne er udtryk for afstumpet despekt for programfolkenes arbejde. Og de er værre er reklame-breaks på tv.
»Det er i det mindste ikke sådan, at filmen fortsætter under afbrydelsen, og man selv må gætte sig til, hvad der er sket i mellemtiden.«

Hun skriver, at det selvfølgelig er interessant, at der er en lastbil spærrer trafikken på Vejlefjord-broen, hvis man har ærinde dér.
»Men det er stærkt irriterende, når man i mit nye favoritprogram, det fremragende udenrigsmagasin Horisont, er lige ved at fatte grundlæggende elementer af den økonomiske verdenskrise i en samtale mellem den suveræne interviewer Kim Bildsøe Lassen og en økonomisk ekspert, og så bliver afbrudt af en overgearet trafikvært. Man får jo aldrig de manglende brikker igen. «

Lone Kühlmann fatter ikke, at programværterne og programproducenterne finder sig i at omhyggeligt tilrettelagt arbejde blive hakket op af afbrydelserne.
»Måske opdager de det ikke? De får vel ikke at vide, at trafikradioen er flintret ind over, og de sidder jo ikke i studiet og hører udgangssignalet. Teknikerne, som måske kunne have opfanget det, er jo for længst fyret og sendt hjem.«

9 Kommentarer

Stig Bengtsson
22. JANUAR 2009
Re: Trafikmeldinger forstyrrer journalistikken
På de fleste autoradioer af nyere dato (min incl.) er der en knap der "kvæler" trafikradioen. Man skal aktivere den hver gang der kommer et indslag. Jeg plejer gerne at høre et par sekunder af meldingen, hvis den er irrelavant for min rute trykker jeg blot på knppen og vupti så er jeg tilbage på f.eks P3.
Mathias Jensen
22. DECEMBER 2008
Re: Trafikmeldinger forstyrrer journalistikken

Det er nu faktisk også lykkedes at afbryde Radioavisen med en trafikmelding for så sent som en tre-fire dage siden. Dét var mærkeligt.

På køkkenradioen er TA ikke en mulighed. Eller: i hvert fald ikke på min af slagsen. 

Filip Wallberg
22. DECEMBER 2008
Re: Trafikmeldinger forstyrrer journalistikken
Forleden blev jeg advaret mod en spøgelsesbillist. Jeg var på vej fra Holstebro til Herning - spøgelsesbillisten var på vej på mod Rødby. Det smilte jeg lidt af, og jeg forstod ikke, hvorfor man ikke kun sendte en trafikmeddelse ud til folk på Sjælland, Lolland og Falster.
Asger Hallas
15. NOVEMBER 2008
Re: Trafikmeldinger forstyrrer journalistikken

Hmm... virker det ikke en anelse kværulantisk!? Som Lone selv skriver i artiklen, så kan man jo bare slå det fra. Det hedder TA (traffic announcement) på bilradioen, og jeg har endnu ikke set én, hvor det ikke kan slås fra. Det er således ikke DR, der afbryder udsendelserne med trafikmeldingerne, men bilradioen (undtagen på P4, hvor meldingerne sendes fra). Man bliver for eksempel heller aldrig blevet præsenteret for trafikinformation, mens man står med opvasken og hører P1.

Udover det, så synes jeg, at det er vel voldsomt at bruge en hel side i en ellers udmærket avis på sådan noget småbrokkeri. Det kunne meget vel være henvist tillæserbrevssiderne.

Filip Wallberg
14. NOVEMBER 2008
Re: Trafikmeldinger forstyrrer journalistikken

Løsningsforslag: Drop radioen og hør podcast. Her har jeg endnu ikke oplevet, at jeg blev afbrudt i Horisont af en trafikmelding. :-) 

Flere