Træt og stresset (ex)formand

Når FreelanceGruppen holder generalforsamling 9. november, skal medlemmerne vælge ny formand. Pia Höegh-Nissen vil ikke mere. Hun har ikke tid, arbejdet som formand tager hendes energi, det går ud over hendes kunder og hendes forretning, og hun er træt af hele tiden at skulle råbe Journalistforbundet op.

"Jeg bruger utroligt mange ressourcer på hele tiden at pisse territoriet af og minde DJ om, at vi er her og også skal høres. DJ vil synes, det er uretfærdigt af mig at sige det, men det er min subjektive oplevelse," siger Pia Höegh-Nissen.
Hun tilføjer, at det trækker tænder ud hele tiden at skulle være på barrikaderne.

"Det er ikke rimeligt, at det skal være nødvendigt. Måske er det nødvendigt, men så er det ikke med mig som formand. Jeg føler nogle gange, at FreelanceGruppen bliver puttet ind i rollen som umyndiggjorte, hvor vi må stå og stampe som små børn for at blive hørt. Det vil jeg ikke."

Hun fortæller, at det tager al hendes energi at være formand. Tidligere kunne hun tage store researchkrævende opgaver, der strakte sig over lang tid. Dem kan hun ikke påtage sig som formand, fordi posten ikke levner tid til det, hvilket ikke kun giver færre indtægter, men også et mindre spændende arbejde.

"Det er ikke det, at jeg er fysisk fraværende, men mine tanker er andre steder. Jeg oplever, at jeg bliver meget stresset og bruger psykisk energi på at finde ud af, hvad vi skal gøre. Min datter har sagt: "Mor, du er her jo slet ikke" – og hun har ret. Jeg er mentalt fraværende. Det er ikke rart for familien og heller ikke for mig."

Pia Höegh-Nissen siger, der er tale om negativ stress. Det ville være nemmere at håndtere, hvis det var sjovt.

Pia Höegh-Nissen har kun været formand for FreelanceGruppen i et år. Hendes forgænger, Mette Curdt, sad også kun et år. Formandsjobbet kostede hende en indtægtsnedgang på 200.000 kroner. Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal være ny formand.

 

0 Kommentarer