Træt af nyheds-pølsefabrikken

»Når jeg står nede i Kenya, så står jeg med virkeligheden smasket op i ansigtet.«

»Når jeg står nede i Kenya, så står jeg med virkeligheden smasket op i ansigtet.«

Vibe Bregendahl Hansen er gået fra at være freelance til projektleder hos "100 % til Børnene", fra den 1. februar 2010.

Hvilket arbejde dækker titlen som projektleder over?
Jeg skal sørge for, at projektet kører så problemfrit, som det nu kan i Kenya. Jeg skal sørge, at budgettet bliver overholdt. Vi hedder jo "100 % til Børnene", så jeg skal kunne bevise, at når folk giver penge, så går de 100 procent til børnene. Jeg skal også hjælpe med at fundraise, og så skal jeg stå for pressekontakten.

Hvordan bruger du din journalistiske baggrund i arbejdet?
Det gør jeg især, når jeg holder foredrag for støtteorganisationer. Selvom det er lokale folk, så har de været forbløffende gode til at lukke øjnene for forholdene de steder, hvor vi arbejder. Jeg bruger meget det med at sætte en scene og have en krog i tilhørerne. Jeg tænker over, hvordan man fortæller det interessant og levende. Og så bruger jeg det, når jeg taler med medierne. Jeg har forståelse for, hvad de rent faktisk vil have.

Hvad får dig til at rykke dit liv til udlandet?
Min kontrakt udløb, og så var jeg kørt lidt træt i nyhedsracet. Jeg følte lidt, jeg sad på en nyhedspølsefabrik og ringede alle historierne ind. Jeg kunne arbejde på seks historier på en dag, og når jeg kom hjem, så kunne jeg ikke huske, hvad jeg havde lavet. Jeg synes, det holder op med at være tilfredsstillende, når det bare bliver et deadlinerace. Der er ikke tid til at tænke over, hvordan det bliver en god historie, og hvordan man fortæller den bedst.

Hvorfor så lige Kenya?
Jeg fik muligheden for at være frivillig projektleder ved "100 % til Børnene" i Kenya. Derigennem fik jeg lavet en base i Mombassa, hvor jeg så primært fokuserede på at lave freelancejournalistik. Så blev jeg grebet af arbejdet og endte med at lave mere projektarbejde og ikke så meget freelancejournalistik.

Hvad er det, der tiltrækker dig ved hjælpearbejdet?
Når jeg står nede i Kenya, så står jeg med virkeligheden smasket op i ansigtet. Før har jeg meget siddet på radioen og ringet virkeligheden ind. Nu er jeg derude, hvor tingene sker – også de knap så behagelige ting, og det giver lidt perspektiv på virkeligheden.

Hvad vil du gerne opnå med jobbet?
Jeg tror ikke, jeg skal ud og redde hele verden, så hvis jeg kan gøre en lille forskel for de børn, vi arbejder med, så synes jeg, jeg har gjort det meget godt.

Hvordan ser du det her i forhold til din fremtidige karriere?
Det her er jeg havnet i ved en tilfældighed, så jeg ved ikke, om jeg stadig laver projektlederarbejde om fem til ti år, men det er i hvert fald noget, der betyder vildt meget for mig personligt lige nu. Om jeg aldrig skal tilbage og lave nyheder, det tør jeg ikke sige. Lige nu er det bare en kæmpeoplevelse

CV: Uddannet fra DJH i 2008 og siden ansat på Radioavisen og P3 Nyhederne.
Flyttede i august 2009 til Kenya som freelancer og frivillig koordinator for
"100 % til Børnene", der er en dansk hjælpeorganisation.

 

0 Kommentarer