Trads skal tænke nyt for Metro

David Trads er begejstret, men hemmelighedsfuld, om sit nye job som direktør i mediekoncernen Metro - med 17 millioner læsere hver dag. »Det er superspændende at være med til at udgive et medie, der er så populært,« siger Trads.

David Trads er begejstret, men hemmelighedsfuld, om sit nye job som direktør i mediekoncernen Metro – med 17 millioner læsere hver dag. »Det er superspændende at være med til at udgive et medie, der er så populært,« siger Trads.

Berlingskes Washington-korrespondent David Trads stopper. Fra 1. december skal han være udviklingsdirektør i Metro International, som journalisten.dk kunne fortælle i går.

Men hvad laver en udviklingsdirektør i en af verdens største mediekoncerner?

»Jeg skal udvikle de produkter, som Metro International producerer på internationalt niveau. Det kan enten være de allerede kendte produkter, for eksempel aviserne, men det kan også være nye produkter,« siger David Trads til journalisten.dk.

Hvad kunne "nye produkter" for eksempel være?

»Det kan jeg desværre ikke komme nærmere ind på. Men det giver sig selv, at det ligger inden for de nye medietyper. Metro International er som alle andre på markedet selvfølgelig meget interesserede i at finde nye modeller for, hvordan man rammer målet.«

Den nuværende USA-korrespondent sætter ikke fødderne i Metro-koncernen for første gang.

Tværtimod var han som redaktionschef med til at starte gratisavisen MetroXpress op i Danmark. Siden har han været chefredaktør på både Nyhedsavisen og Information, ligesom han har været politisk redaktør på Jyllands-Posten – inden han altså blev ansat som Washington-korrespondent på Berlingske. Han leverer også radioprogrammer fra USA til Radio24syv.

Hvorfor skifter du job?

»Fordi det er fantastisk spændende job, jeg er blevet tilbudt i en koncern, jeg allerede kender. Det er et produkt, jeg holder meget af, udfordringen er spændende – og så kommer jeg til at arbejde sammen med folk, jeg kender godt.«

David Trads henviser til Per Mikael Jensen, som han startede MetroXpress sammen med. Siden har Per Mikael Jensen fået posten som øverste chef i Metro International.

Hvorfor skifter du nu?

»Jeg fik tilbuddet nu. Og så passer det godt sammen med, at jeg alligevel havde besluttet at stoppe i Washington. I sommeren 2013 ville vi flytte tilbage til Danmark, og den beslutning havde jeg truffet.«

På dansk grund har MetroXpress – som er ejet af Metro International – netop søsat en stærkere satsning på netnyheder. Det sker i kølvandet på, at de klassiske dagblade som Politiken og Berlingske barsler med betalingsmodeller. Det kan åbne et marked for gratis nyhedsoverblik på nettet.

På internationalt niveau, hvor David Trads kommer til at have sin daglige gang fra december, er Metro også på vej ind på nye markeder. Koncernen har hovedsæde i Stockholm, men har siden 1995 haft vokseværk. I dag udkommer Metro med aviser i 100 byer spredt over 22 lande. Metro-aviserne har ifølge koncernens egne tal 17 millioner læsere hver dag.

»Det spændende ved Metro er selvfølgelig, at de har et helt unikt tag i læsere i en hel stribe lande kloden over. Det er superspændende at være med til at udgive et medie, der er så populært. Som da jeg var i koncernen første gang, så kan jeg godt lide, at Metro både beskæftiger sig med vigtige og underholdende emner på en måde, læserne synes er spændende.«

David Trads skal bo både i Stockholm og København, og der kommer til at være "rigtig meget" rejseaktivitet, fortæller han. Men han flytter først fra Washington i sommeren 2013 og arbejder derfor det første halve år fra USA.

0 Kommentarer