Trads: Jeg burde være nummer tre på magtlisten

Chefredaktør på Nyhedsavisen David Trads er utilfreds med sin placering på Journalistens netop offentliggjorte rangliste over de mest magtfulde mediemennesker i Danmark.

Chefredaktør på Nyhedsavisen David Trads er utilfreds med sin placering på Journalistens netop offentliggjorte rangliste over de mest magtfulde mediemennesker i Danmark. I hvert fald hvis man sammenligner med andre ansvarshavende chefredaktører. Trads er efter eget udsagn således mere værd end både Leif Beck Fallesen fra Børsen, Carsten Juste fra Jyllands-Posten og Paul Madsen fra Ekstra Bladet, der på den nuværende liste alle ligger foran Trads. 

»En rimelig placering ville være efter Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden,« siger David Trads til Journalisten.dk.

Han mener, at når man ser på de kriterier, der ligger til grund for udarbejdelsen af listen, så rangerer Nyhedsavisen i det hele taget højere end de fleste andre aviser. Det gælder innovation, økonomisk indflydelse og evnen til at være dagsordensættende, hvilket er tre af de kriterier, der ligger til grund for udarbejdelsen af listen. Samlet burde David Trads derfor være nummer tre på listen, er meldingen fra ham selv.

»Det er jo åbenlyst, at Nyhedsavisen har spillet en afgørende rolle på en lang række punkter og været en faktor i andre avisers økonomiske satsninger, derfor bør jeg også højere op på listen,« siger han.

Trads' vurdering er kun set ud fra de andre chefredaktører og skal ikke ses som en vurdering af den fulde liste.

Læs også: Her er Danmarks mest magtfulde mediefolk.

5 Kommentarer

Marianne K Holm
25. JANUAR 2008
Hvem kontaktede hvem

Kære Jakob

Bare sådan af ren nysgerrighed. Hvem kontaktede hvem? Var det jer, der ringede til David og spurgte, om han var tilfreds med sin placering? Eller ringede David til jer, og sagde, at han syntes, han var placeret for langt nede? Der er størrelsen på et ego - eller en hummer - til forskel, synes jeg.

Og mit eget svar på dit ps må være: Ja.  

Selv om mange, mig selv inklusive, vist helst ikke vil være ved det:-)

MKH
mkh

Jakob Elkjær
18. JANUAR 2008
Det er for galt

Da listen er udtryk for en matematisk og naturvidenskabelig sandhed, så kan placeringerne ikke forhandles. Til gengæld kan jeg bestikkes :-)

PS: Hvis ret skal være ret, så rejser David Trads faktisk en relevant diskussion. Er redaktørerne på gratisaviserne med deres høje læsertal placeret for lavt på listen?

De bedste hilsener

Jakob Elkjær, redaktør

Lasse Jensen
18. JANUAR 2008
JEG ER OSSE SUR!!

Jeg synes Trads har helt ret. Som ny medinvestor i Nyhedsavisen burde han være nummer tre i stedet for islændingen. Jeg er osse ret sur. Jeg synes en delt 59. plads er helt ude af proportioner. Jeg bytter gerne plads med Journalistens redaktør, der utilstedeligt og urimeligt er endt på en delt 84. plads selvom han f.eks. har sat hele undersøgelsen i gang!   

John Peters, journalist
18. JANUAR 2008
En Trads

Der stod to fiskere på havnen i Hirtshals og røg en pibe mens de fik en bajer. De havde lige hentet en last rejser.

- Se, brummede den ene. - Se, den lille reje der, som står og vifler med tintaklerne....

De kiggede.

- Det er en  "Trads"

- Nå da, hvorfor det.

- Jo, hør : Den råber: JEG ER EN HUMMER, JEG ER EN HUMMER!

 Og Trads - det er jo ret menneskeligt at føle sig forbigået, og den følelse kender de fleste af os vel. Men vi beholder det fornuftigvis og af almindelig pli for os selv. Det skulle jo nødigt hedde sig...

Mange gode hilsner

John Peters

Ribe

Christian Kjeldsen
18. JANUAR 2008
Når storhedsvanviddet overstiger virkeligheden

Hvordan kan man forvente at blive taget seriøs i mediebranchen, hvis man kommer med en "grædehistorie" om, at "at jeg er mere magtfuld end mine konkurrenter". Jeg har aldrig set mage til selvhøjtidelig og latterlig indgang til en i og for sig på mange måder for mange mennesker totalt ligegyldig liste over, hvem der har mest magt i den danske mediebranche.

 Som STOR avisforbruger (ja jeg hører til den gammeldags slags, der læser 8-10 trykte aviser) er jeg sådan set tordnende ligeglad med, om Danmarks mest magtfulde medieperson er David Trads eller Anders And - eller en kombination af de to.

Jeg er interesseret i, at det produkt jeg læser, ser, lytter til er iorden og giver mig det brede oplysningsniveau og den kvalitet, jeg efterspørger.

Og her er David Trads` tryksag ude af top 10. Den indeholder nemlig så få nyheder, der ikke kan fås alle mulige andre steder, at det er et overgreb på de finske skove, at den udkommer.

Måske er jeg ikke den eneste, der mener det - og måske netop DERFOR er Trads nede af listen.

 

Flere