Der er for lidt spræl i billederne. De "gamle" fotografer trænger til et spark fra en ung entusiastisk kollega, men de skal også blive bedre til at sige nej til opgaver, der ikke er tid til, og så skal de gode billeder have mere plads. Det mener en af de "gamle".
"Jeg beklager, hvis fotograferne tager for dårlige billeder." Sådan lyder fotograf Jens Anker Tvedebrinks kommentar til Søren Pagter og Lars Lindskovs hårde domme over fotograferne på Midtjyllands Avis.
"De billeder kan folk lige så godt tage selv," siger Søren Pagter om billederne på Midtjyllands Avis. Lars Lindskov er ikke blidere i sin dom: "Provinsfotografer … har ikke tid nok, får ikke inspiration nok og kommer ofte til at lave for nemme billeder," siger han.
Jens Anker Tvedebrink giver kun til dels kritikerne ret.
"Nogle af vores billeder er for traditionelle. Der er for mange billeder, der er for lidt sprælske. Teknisk set synes jeg, de er o.k. Jeg går ind for en hård beskæring. Det er en af mine kæpheste, og jeg mener, det er noget af det, vi burde stramme mere op på."
Men Tvedebrink mener ikke, det alene er fotografernes skyld, at billederne ofte tager sig dårligt ud. Han har gang på gang bedt redaktionssekretærer bruge færre men større billeder i avisen og begynder så småt at kunne se et resultat af sin indsats.
"I starten prioriterede journalisterne ofte deres egne billeder højt. Det er en svaghed, hvis en journalist både skriver, fotografere og layouter sin egen historie. Det er en fordel at have en, der kan skære igennem og sige; "Det er ikke godt nok"," mener Jens Anker Tvedebrink.
Han sidder med i den gruppe, der følger fotoforsøget. Hver 14. dag giver han journalisterne kritik på deres fotos.
Han synes, at mange af deres billeder er ganske udmærkede, men mener klart, man kan se forskel på journalistbilleder og fotografbilleder, hvis man vil. Især hvis billederne bliver blæst stort op. Der er forskel både i indhold og beskæring, mener han og synes, at Pagters og Lindskovs kritik er lige i overkanten.
"Men nogle af fotografernes billeder er ikke værd at skrive hjem om. Jeg ved det godt," siger Tvedebrink.
Han mener, et af problemerne er, at gennemsnitsalderen er ved at være for høj. Der er to fotografer på 50 og en på 64. Selv om de tager på kurser, så er det ikke altid, det bliver afspejlet i avisen.
"Vi har travlt i perioder og mangler måske inspiration fra en ung fandenivoldsk kollega. Det kunne være godt med en ny, der kunne sparke lidt hårdere til billederne og lave nogle anderledes og skæve vinkler. Jeg tror, at en ung kollega, der kan provokere, kan gøre, at vi løfter os."
Han er ked af kritikken, men gør også opmærksom på, at en fotograf på Midtjyllands Avis aldrig vil få den samme tid til en opgave som de unge prisvindere.
"Jeg er enig i, at vi mangler nogle mere spændende billeder. Hvis man kigger på kreativiteten og det håndværksmæssige, så arbejder vi nok mere med håndværket."
Han mener, at fotoforsøget blandt andet skal bruges til at give fotograferne mere tid til kreative opgaver. Men det er hidtil ikke lykkedes, fordi fotograferne har en stor pukkel af overarbejde og ferie, som de skal afvikle.
Læs også: Journalister og fotografer lige dårlige, Jammerlige vilkår, Flere billeder i avisen, Fotograferne skal tage billederne alvorligt og 30 billeder på tre måneder.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.