Tråden mellem almindelige mennesker og de store begivenheder

NYT JOB ∞ MICHAEL BJERRE, 43 ÅR 1/7 fra søndagsredaktør på Berlingske Tidende til korrespondent i London for Berlingske Tidende.

NYT JOB ∞ MICHAEL BJERRE, 43 ÅR

1/7 fra søndagsredaktør på Berlingske Tidende
til korrespondent i London for Berlingske Tidende.

Hvorfor sagde du ja til at flytte til London?
Efter at have været søndagsredaktør i fire år havde jeg en følelse af, at der godt måtte ske noget nyt igen, og så kom muligheden for at blive korrespondent i London. Jeg har altid haft en drøm om at være korrespondent, så det har altid ligget i blodet og stået som lidt af et eventyr at skulle skrive om internationale forhold. Samtidig skal jeg have min kone og mine tre børn med, så det bliver også lidt af et eventyr for hele familien.

Hvilke opgaver får du som korrespondent i Storbritannien?
London er jo et stort finanscentrum, og med den igangværende finansielle krise er der nok at skrive om på det område. Det samme gælder også for den politiske situation i England lige nu. Derudover vil kulturstoffet få høj prioritet.

Hvilke historier forestiller du dig at få ud af Gordon Browns regeringskaos?
Det er altid spændende, når der er et stort opbrud på vej. Den socialdemokratiske regering synes på vej mod enden inden så længe, så spørgsmålet er, hvad der
kommer bagefter? Hvilket England bliver det herefter? Den slags spørgsmål vil
jeg gerne forsøge at besvare for vores læsere.

Hvilke typer historier vil du selv satse på at lave fra Storbritannien?
Jeg vil forsøge at trække tråde til forhold hjemme i Danmark, og de britiske forhold skal gøres mere nærværende for danskerne. Jeg vil gerne kunne beskrive, hvem englænderne egentlig er, ved at fortælle historier om almindelige mennesker. Hvilket jeg i øvrigt synes, at min kollega Poul Høi har gjort fremragende med amerikanerne med sin nylige rejse gennem USA, hvor han fortalte om efterdønningerne af den økonomiske krise. På den måde er udfordringen at trække tråde mellem almindelige menneskers liv og de store økonomiske og politiske begivenheder.

Hvilke forskelle forestiller du dig, der vil være på at arbejde i England i
forhold til Danmark?

Det bliver en helt ny måde at arbejde på for mig, da jeg gennem så mange år har været i et arbejdsfællesskab hver dag. Så det bliver en ny hverdag med kontor hjemme i min private bolig, men jeg frygter det ikke. Samtidig bliver det en udfordring at skulle komme til et nyt land med nye opgaver. Derfor har jeg også haft travlt med at læse rigtig meget for at være så opdateret på England som muligt.

Føler du, at Danmark i længden er for lille; at man hurtigt har skrevet, hvad
der er værd at skrive om danskerne?

Nej, bestemt ikke, det er mere et spørgsmål om at få en ny udfordring. Jeg har det sådan, at har man muligheden for at tage imod en udfordring, hvor man føler, at nu skal man lave noget virkeligt nyt, så skal man tage den udfordring til sig. Og efter at jeg har været graverjournalist og søndagsredaktør i mange år, var London-stillingen den udfordring, jeg havde brug for.

CV: Uddannet fra DJH 1995. Danske Kommuner frem til 1996. Siden da Berlingske Tidende med fokus på undersøgende journalistik. Fra 2002 var han leder af Berlingske Tidendes gravergruppe, inden han i 2005 blev søndagsredaktør.

 

0 Kommentarer