2016 lakker mod enden. Det har været endnu et år med læserfremgang her på journalisten.dk, og det er vi taknemmelige for. Men hvad var det så, I helst ville læse i 2016?
Vi har traditionen tro samlet en liste over de 10 mest læste herunder.
Årets mest læste artikel er Journalistens digitale portrætinterview om Ole Stephensen, som blandt andet fortæller om at blive fyret og starte forfra i en moden alder. Næsten 25.000 brugere har læst portrættet, og de har brugt over 8 minutter på siden i gennemsnit (ifølge Google Analytics).
Vi fryder os i øvrigt over, at listen er en blanding af longreads, dagsordensættende nyheder og debatstof. Læs eller genlæs top 10 via linkene herunder:
TOP 10 – mest læste på journalisten.dk i 2016
1. Når telefonen ikke ringer mere
En af de mest succesrige karrierer i dansk tv-historie er ingen garanti. Ole Stephensen blev fyret fra TV 2 som 53-årig. Og der kom i flere år ingen nye tilbud fra tv-branchen. Her fortæller han om at starte forfra i en moden alder og om manglen på nytænkning og kreativitet i dansk tv.
2. Annoncører flygter fra Den Korte Avis
I går trak Nordea og Just-Eat deres annoncer fra Den Korte Avis. Nu følger Sportmaster og Kipling Travel efter: »Deres budskaber er ikke foreneligt med det, vi står for,« siger direktøren i Sportmaster.
3. Mens vi venter på fyringsrunden
BLOG: Lad være at søge de opslåede jobs, dyrk dit netværk og fejr det med champagne, hvis du bliver fyret. Her til morgen kan Julie Asmussens mand miste sit arbejde i en fyringsrunde. Her er hendes gode råd til ham.
4. Annegrethe Rasmussen bestod kvalitetstjek
Journalistens gennemgang af Annegrethe Rasmussens blogindlæg viser, at hun overordnet har leveret god kvalitet, skriver redaktør Øjvind Hesselager. Her er resultatet af hans gennemgang og Annegrethe Rasmussens svar.
5. If I stay, there will be trouble
Efter at Adam Holm skrev en kronik om Israel, fik han smadret bagruden i sin bil og modtog en patron med posten. Han overvejede at købe en pistol, men skrev i stedet en ny kronik, der endte som en sag for ombudsmanden. Nu er han færdig med at give cheferne i DR hovedpine, men han er ikke færdig med at mene ting.
6. Delte du eks-DF’ers Facebook-status? Nu opkræver han penge
Tidligere lokalformand i DF opkræver penge for krænket ophavsret, efter at både medier og personer har spredt screendumps af en kontroversiel Facebook-status om Anker Jørgensens død. Eks-DF'eren vil ikke sige, hvem eller hvor mange han har kontaktet, men han har en god sag, vurderer ekspert.
7. Iværksætter: Vi anmelder vin og bøger – så hvorfor ikke også journalister?
En dårlig oplevelse med en journalist har fået erhvervsmanden Lars Tvede til at få lavet et site, hvor kilder kan vurdere navngivne journalister. »Der bør være en form for kontrol med den slags,« siger han. En dårlig idé, mener DJ’s formand: »Det lyder som en offentlig gabestok.«
8. Ekstra Bladet fyrer alle faste fotografer og layoutere
De fire faste fotografer fyres på Ekstra Bladet som led i stor sparerunde i JP/Politikens Hus. Også alle fire faste layoutere mister deres job. »Det er en meget sort dag for JP/Politikens Hus,« siger tillidsmand. Han mener, ledelsen mangler socialt ansvar.
9. EB fjerner debatindlæg, der lignede artikel
Ekstra Bladet har bragt et debatindlæg, der ligner en artikel for meget, lyder det fra DJ-formand Lars Werge. »Indpakningen signalerer, at det er en rigtig artikel.« EB har fjernet indlægget.
10. Tysk tv spredte nøgenbilleder – nu får Emma Holten erstatning
Danske Emma Holten får en klar undskyldning og "et betragteligt beløb" af den tyske tv-kanal RTL, som bragte ulovlige nøgenbilleder af hende. »Det er ikke kun et vigtigt signal til ofrene, men også til medierne,« siger hun til Journalisten.
Listen dækker 1. januar til og med 26. december 2016. Kilde: Google Analytics
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.