Tomme flasker får man i det mindste penge for

AVIS-GRATISTER. Betinget tak til chefredaktør Flemming Hvidtfeldt, Århus Stiftstidende, for hans svar på min kommentar "Tosserne betaler for den gode journalistik" i Jour

AVIS-GRATISTER. Betinget tak til chefredaktør Flemming Hvidtfeldt, Århus Stiftstidende, for hans svar på min kommentar "Tosserne betaler for den gode journalistik" i Journalisten 09/2009. Jeg synes, at redaktøren viger uden om den egentlige problematik, nemlig den stigende tendens til at forære kvalitetsjournalistik væk. Jeg har ikke kritiseret prøveabonnementer.
Jeg er opdraget til, at gedigen, kritisk og dybdeborende journalistik er en vare, der skal betales for. Kvalitet koster. Derfor forstå jeg ikke, at der hver dag vælter utallige gode og velskrevne artikler, skrevet af dygtige og seriøst arbejdende journalister, ud over min computer, uden at jeg skal betale én øre for den berigende læsning. Det er det, som redaktør Hvidtfeldt og bladudgiverne bør forholde sig til.

Hvorfor skal jeg (og mange andre) have masser af avisartikler serveret gratis på pc'en fra ende til anden, samtidig med at en stribe dagblade kører med underskud, slås for overlevelse og må fyre trofaste medarbejdere? Og faste abonnenter forskelsbehandles ved at skulle betale fuld pris for samme produkt på papir.
Mon ikke det er på tide, at bladudgiverne finder deres egne ben og finder ud af, hvad de vil tage betaling for, og hvad de vil forære væk? Desuden er den uheldige udvikling med til at undergrave ophavsretten.
Jeg er glad for, at jeg har min aktive journalisttid bag og ikke foran mig. Ellers kunne det måske om få år blive nødvendigt for mig at komme ud og samle tomme flasker. Dem får man i det mindste penge for. •

Bent Jensen, journalist, Horsens

0 Kommentarer