Dårlig ledelse

Tom Jensen undskylder for dårlig ledelse på Berlingske

Berlingskes chefredaktion har undskyldt over for medarbejderne, at man ikke skred tilstrækkeligt ind over for dårlig ledelse på kulturredaktionen

Berlingskes ledelse beklager nu, at medarbejdere har været udsat for dårlig ledelse under Anne Sophia Hermansen på AOK-redaktionen, som flere medier har beskrevet.

Det siger Berlingske-chefredaktør Tom Jensen i et interview med Journalisten.

”Det, der er foregået i forhold til AOK-medarbejderne, er vi utroligt kede af, og det er jo ikke acceptabelt. Det har vi også sagt til AOK-medarbejderne og alle medarbejdere på Berlingske. Det er vores ansvar som ledelse, at der ikke er blevet handlet på det dybt nok og tidligt nok,” siger han.

Har undskyldt

Onsdag og torsdag har der været indkaldt til møder mellem medarbejdere og ledelse om sagen.

Har du givet medarbejderne en undskyldning?

”Ja, det har jeg gjort. Først over for AOK-medarbejderne og så over for alle medarbejdere i dag,” siger Tom Jensen.

Tom Jensen fortæller også til Journalisten, at både nuværende og tidligere medarbejdere tilbydes debriefing i kølvandet af historierne om den dårlige ledelse. Det arbejde er HR i Berlingske nu ved at koordinere med de enkelte medarbejdere, der ønsker det.

I historierne er det også kommet frem, at flere medarbejdere på Berlingskes AOK-redaktion rettede henvendelse til chefredaktionen om de problemer, de oplevede. Tom Jensen beklager i den forbindelse, at man fra ledelsens side ikke gik dybere ind i substansen af medarbejdernes kritik:

”Vi burde have set tydeligere, at der var et problem, som var et større problem, vi skulle dybt ned i. Det betyder, at nogle af de her folk er gået med nogle af de her oplevelser i lang tid,” siger Tom Jensen.

Efter dit interview til Frihedsbrevet får man det indtryk, at I mente, at der var kommet ro på redaktionen efter klagerne fra medarbejderne. Er du blevet klogere, siden du gav det interview?

”Det er helt åbenlyst. Vi sad med, hvad der var en fejlagtig opfattelse af, at den proces vi havde i 2019, medførte ændringer. Der er jo ikke andet at sige til det, end at det ikke er andres ansvar end vores, at vi sad tilbage med det indtryk, uden at vi fik gået dybt nok ned i det. For hvis vi havde gjort det, havde vi opdaget, at vi skulle gøre mere.”

Ledelse skal prioriteres højere

Tom Jensen ønsker ikke at kommentere, om sagen får konsekvenser for Anne Sophia Hermansens fremtidige muligheder for at skrive for Berlingske som kommentator.

Har der været nogen blinder vinkler i forhold til dårlig ledelse, som man er blevet mere klar over i kølvandet af de seneste års krænkelsessager i medierne?

”Ja, det tror jeg. Jeg tror, at vi har lært rigtig meget af #MeToo og sexismesagerne, som også gælder andre områder som her, hvor der er tale om en arbejdsmiljørelateret problemstilling om, hvordan man har det på sit arbejde med sin chef. Vi er blevet meget klogere på, at tærsklen for, hvornår vi forbinder ting og henvendelser med, at vi skal gå dybere ind i det, er blevet anderledes. Det er ikke godt, at det her er sket. Men det er godt, at der også er diskussion om de her temaer, herunder god og dårlig ledelse. For der er helt sikkert behov for, at nogle ting bliver vendt og forbedret.”

I Journalistens dækning af dårlig ledelse har vi blandt andet talt med ledelseseksperter, der kigger på branchen udefra. De nævner, at ledelse og uddannelse af ledere ikke har været prioriteret i mediebranchen. Tænker du, at det skal prioriteres højere i fremtiden at uddanne medarbejdere til selve disciplinen at lede medarbejdere?

”Det er jeg helt sikker på, at vi kommer til at bruge flere kræfter på fremover. Men jeg er ikke helt enig i, at man kan adskille ledelse fra journalistikken. Jeg synes jo, at man leder i journalistikken. Det er ikke to adskilte ting for mig, men det er vigtigt, at begge ting er til stede.”

 

0 Kommentarer