Tøger Seidenfaden forventer ledelsesafklaring til august

Politikens ansvarshavende redaktør regner med at udpege en erstatning for chefredaktør Stig Ørskov i løbet af august. Den melding kommer efter, at der i dag blev sat navn på avisens nyhedschef og indlandsredaktør.

Politikens ansvarshavende redaktør regner med at udpege en erstatning for chefredaktør Stig Ørskov i løbet af august. Den melding kommer efter, at der i dag blev sat navn på avisens nyhedschef og indlandsredaktør.

Det ser nu ud til, at der er ved at komme afklaring om Politikens ledelse efter voldsom turbulens siden årsskiftet. Først forsvandt tidligere nyhedschef Anders Krab-Johansen ud af svingdøren efter et markant opgør om den redaktionelle linje og fordelingen af ledelsmæssige poster.

Derefter fik medarbejderne besked om, at ansvarshavende redaktør Tøger Seidenfaden igen var sygemeldt med kræft og endelig blev chefredaktionens anden halvdel Stig Ørskov headhuntet internt til et job som koncerndirektør for JP Politiken Hus.

Tøger Seidenfaden er tilbage efter sin sygemelding. Anne Mette Svane er blevet udnævnt til nyhedschef efter at have været konstitueret siden Anders Krab forlod avisen. Den konstituerede indlandsredaktør Jakob Nielsen skal også fortsætte i jobbet. Dermed mangler Politiken nu blot en chefredaktør som erstatning for Stig Ørskov før kabalen går op. Tøger Seidenfaden understreger, at han har fået lov til at beholde Stig Ørskov indtil en ny chefredaktør er endeligt udpeget.

'Vi har jo direktør Lars Munchs ord for. Det vil ske efter sommerferien og helst ikke så længe efter, så mon ikke det bliver til august. Først skal vi have defineret det rigtige indhold til den rigtige sammensætning i ledelsen', siger Tøger Seidenfaden.

Forfremmelsen af Stig Ørskov til direktionen af JP/Politikens Hus satte ikke blot gang i spekulationer om, hvem der skulle afløse ham men også om hele den fremtidige ledelsesstruktur på Politiken. Her blev den tidligere radikale udviklingsminister og nuværende kulturredaktør på Politiken, Anita Bay Bundegaard, nævnt som det bedste bud til posten blandt kilder med indsigt i Politikens sjæl og chefredaktør Tøger Seidenfadens tankegang.

Der har også været spekuleret i, at Tøger Seidenfaden ville genskabe en tidligere tredeling af chefredaktionen. Her har der været peget på, at Anne Mette Svane kunne være en kandidat til jobbet som journalistisk chefredaktør. Med dagens udpegning af hende til nyhedschef synes der at være lagt låg på de spekulationer.

Stig Ørskov skal overtage pladsen i direktionen efter Torsten Bjerre Rasmussen, der har sagt op for at blive administrerende direktør for Egmont Magazines fra 1. juli. Men det betyder ifølge Tøger Seidenfaden ikke, at en erstatning skal være klar inden 1. juli.

'Det viser blot hvilke store talenter, jeg har omkring mig, at de bliver headhuntet. Vi har fået et løfte om en fornemt god behandling, hvor tingene får tid til at falde på plads inden Stig forlader os. Og det har vi også fortjent', siger Tøger Seidenfaden og tilføjer: 'Det er sagt med et smil.'

2 Kommentarer

Luci Smith
14. JUNI 2010
Re: Tøger Seidenfaden forventer ledelsesafklaring til august

 Lykke til, Tørger! Jeg har altid mente at Pundik sad for længe. Men jeg  læser heller ikke Politiken mere.  De har lavet nogle ekstremt dyre og  frastødende reklamekampagner. Og jeg oplever, at dem jeg kender, der læser den gør det primært for at holde fast i 'den rigtig mening'. Og det kan jeg finde på originalsproget i The Guardian eller andetsteds på nettet. Det  ved børnene også.

Otto barreth
7. JUNI 2010
Re: Tøger Seidenfaden forventer ledelsesafklaring til august
Det bedste for Politiken, ville uden tvivl være at tilbyde Seidenfaden pension, og vælge en person med en realistisk tilgang til livet, som ny chefredaktør.Uden tvivl er Seidenfaden en begavelse, men hans seneste  skriverier, som blandt andet har fået 20 Politiken journalister til at tage afstand fra ham, burde få direktionen til at finde en begavelse a'la Herbert Pundik.