TV 2

”Tør du søge praktik på TV 2?” – Topledelse holdt oplæg på DMJX

TV 2’s topledelse tilbød selv at holde oplæg på DMJX, men tv-stationen afviser, at det handlede om at gøre hoserne grønne for de journaliststuderende

TV 2’s topledelse holdt i dag oplæg for journaliststuderende på DMJX i Aarhus om, hvad man kan forvente af TV 2 som fremtidig arbejdsplads.

Det skete i form af administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen og indholdsdirektør Lotte Lindegaard.

Det var TV 2, der selv tilbød et oplæg med de to direktører, og ved arrangementet havde de studerende på 2. semester mulighed for at stille kritiske spørgsmål til de to direktører om tv-stationens håndtering af sager om krænkelser, #MeToo og en hård tone på arbejdspladsen.

Oplægget blev præsenteret i et nyhedsbrev fra DMJX, hvor overskriften lød: ”Tør du søge praktik på TV 2?”

TV 2: Ikke et pr-stunt

TV 2 ønsker ikke at stille op til interview med Journalisten, men har via kommunikationsafdelingen fremsendt et skriftligt svar:

”Det handler ikke om at gøre TV 2’s hoser grønne hos de journaliststuderende. Det er heller ikke noget pr-stunt, og vi har derfor ikke orienteret eksternt om initiativet,” lyder det blandt andet fra TV 2’s kommunikationsafdeling.

”Det handler ganske enkelt om at tage en dialog med de studerende og være med til at tage ansvar for kulturarbejdet i den branche, vi arbejder i,” lyder det videre.

På DMJX afviser underviser Mette Stentoft også, at der var tale om et praktikfremstød. Hun fortæller, at TV 2 selv tilbød at komme på besøg, og at man blev enige om, at det var under en præmis om, at de studerende fik lov til at stille spørgsmålene.

Dermed indgik oplægget i undervisningen, hvor de studerende på 2. semester arbejder målrettet med kritiske interviews med professionelle kilder.

Kritiske spørgsmål fra studerende

Dermed indgik det ifølge Mette Stentoft også som led i undervisningen for de studerende, at man tog kritisk stilling til, hvad motiverne måtte være for at holde sådan et oplæg.

”Det er helt ok at vurdere deres motiv for at komme. Så skal vi bare som journalister være gode til at stille kritiske spørgsmål,” siger Mette Stentoft til Journalisten.

”I og for sig var det ligegyldigt, hvad deres motiv var, så længe de var med på præmissen om, at de ikke reklamerer, og at vi havde serveretten. Og du kan tro, at de studerende stillede kritiske spørgsmål,” siger Mette Stentoft, der tilføjer, at hun synes, at hendes studerende er ”meget dygtige”.

Nogle af de kritiske spørgsmål var:

”Hvordan kan I være dem, der skal gennemføre en kulturændring, når I selv har været en del af kulturen?”

”I snakker meget om det, der skal til at ske, og ting, I vil sætte i søen. Men hvad gør I lige nu for at ændre det?”

”Kunne I stadig finde på at drikke jer fulde og feste med jeres medarbejdere på TV 2?”

Journalisten har ikke overværet oplægget, så svarene på de studerendes spørgsmål udebliver i denne omgang. Journalisten har dog tidligere interviewet Anne Engdal Stig Christensen om kulturarbejdet på TV 2.

0 Kommentarer