To uger til at pege på ny Cavling-jury

Du kan stadig nå at indstille en kollega til Cavling-komiteen. Deadline er blevet udskudt. I skrivende stund er der 10 kandidater til de fem pladser

Hvilke kolleger skal afgøre, hvem der skal modtage Cavling-prisen de næste tre år? Det bliver meget snart besluttet, når den nye Cavling-komite bliver udpeget.

Den nuværende komite med Kurt Strand i spidsen har uddelt sin sidste Cavling-pris, og nu skal der vælges fem nye medlemmer. Den beslutning ligger i hænderne på Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.

Deadline for at indstille medlemmer til den nye Cavling-komite har været 25. april, men DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård har nu besluttet at udskyde den til 4. maj.

»Jeg syntes, der skulle være lidt mere tid til at komme med forslag. Deadline er lige dagen efter vores delegeretmøde, og det kan være, nogle snakker sammen der,« siger han.

Mogens Blicher Bjerregård tilføjer, at der rent lavpraktisk er flyttet rundt på nogle møder. Det gør, at hovedbestyrelsen først skal vælge komiteen den 22. maj, og så er der ekstra luft til at udskyde deadline.

I skrivende stund er der kommet 10 forslag til medlemmer af komiteen. Det er omtrent samme niveau som sidste år, fortæller Mogens Blicher Bjerregård. De fleste forslag plejer nemlig at komme de sidste få dage inden deadline.

»De fleste indstillinger kommer altid i sidste øjeblik, så det er svært at sige, hvor vi lander. Der er nogle dage endnu, og nu har jeg så forlænget tidsfristen, og mange indstillinger lander først den sidste dag,« siger han.

DJ har for første gang åbnet op, så alle nu kan indstille medlemmer til komiteen. Det plejer at være sådan, at kun forbundets lokale kredse kunne indstille komite-medlemmer.

Hvis niveauet er, som det plejer, har det så virket at åbne op for, at alle kan indstille?

»Der er nogle, som ellers ikke ville kunne indstille, som har sendt indstillinger ind denne gang. Så det har virket på den måde.«

Indstillingerne er også mere detaljerede, end de plejer at være. Det skyldes, at hovedbestyrelsen for tre år siden var utilfreds med, at de ikke fik oplysninger nok om kandidaterne.

»De bad om et mere solidt grundlag at træffe beslutningen på, og det ser ud til, at det i en vis udstrækning har virket,« siger Mogens Blicher Bjerregård.

0 Kommentarer