To tv-stationer har fået inddraget sendetilladelse

Flere ikke-kommercielle tv-stationer lever ikke op til deres egen indholdsbeskrivelse og skal nu betale flere millioner tilbage.

Flere ikke-kommercielle tv-stationer lever ikke op til deres egen indholdsbeskrivelse og skal nu betale flere millioner tilbage.

Kristeligt Dagblad skriver i dag, at en række tv-stationer sidste år fik tilladelse og licenspenge til at sende tv i alle otte regioner på det digitale tv-bånd Mux I. På den måde ville de reelt set sende landsdækkende tv.

Der er nu blevet lavet en stikprøve af fire kanaler. Den har resulteret i, at Radio- og tv-nævnet har inddraget to sendetilladelser fra den kristne kanal TV7 og den evangelist-missionske kanal UCB. Problemet er, at kanalerne lovede, de ville sende tv, som var produceret i regionerne, men i stedet sendte regionalprogrammerne til hele landet.

Tilskuddet til regionsproduceret tv er fem gange højere end tilskuddet til andre programmer, skriver Kristeligt Dagblad.

De to tv-stationer mener, at reglerne er for komplicerede. Flere tv-stationer, heriblandt Fagligt TV, skal betale licenstilskuddet tilbage, og det løber samlet op i flere millioner kroner.

13 Kommentarer

lise jul
20. DECEMBER 2010
Ikke-kommercielt tv og elendige produktionsvilkår

"topprofessionelle produktionsselskaber"står på spring for at levere indhold. Er det gratis, I vil producere det? - er der nogen top-professionelle produktionsselskaber, derhar lyst til at lave 2 timers fjernsyn om ugen et helt år for 210.000, hvoraf 90% skal betales i driftomkostninger?

 De regionale stationer har LIDT bedre produktionsvilkår. Men det ændrer ikke ved at regelsættet er helt forkert, da det kun understøtter kvantitet og ikke kvalitet. Hvis nogen skal skældes ud får dårlig kvalitet, må det være de politikere, der har vedtaget regelættene.

Men politiekrne er jo ikke meget for at anerkende sammenhængen mellem manglende kvalitet og det regelsæt, der dårligt dækker udsendelsesomkostningerne.

se!

http://www.youtube.com/watch?v=V8nX1ZjkJhM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=yrvgEGDqd5c

ANTV.DK laver det, vi kan overkomme og kæmper hver dag for at overleve. Det der med at alt er elendigt på regionalt tv holder simpelthen ikke! 

mvh

Lise 

Jack Rank
19. NOVEMBER 2010
Re: To tv-stationer har fået inddraget sendetilladelse

Stop omgående alt Lokal TV i Danmark da ingen gider eller kan se det mere. problemerne var overgangen til digitalsender hvor ældre stadig har det gamle tv og andre ikke gider ekstra mpeg4 bokse samt YouSee ikke gider Lokal tv mere enten på grund af kvalitet, hellige tiggerprogrammer,frække film eller andet.

Skulle der ske noget helt nyt så står mange private og mindre produktionselskaber på spring med top professionelle programmer omkring mange emner! Altså alle kunne deltage også fru og hr. Hansen der har noget på hjertet, eller unge der ser verden med andre øjne. Herefter kunne det nye videotalent uploade på f.eks www.YouTube.com  max 15 min hvor et udvalg af sagkyndige med Statens tilskud i hånden kunne yde bidrag på Nem kontoen til bedste programmer.

Bibliotekogmedier skal hurtigt skynde sig af få en hjemmeside til uploads af hjemmevideo med tilskud så ingen får kostbare udgifter til afviklingen af sendefladen som er sindsyg dyr da nogen sikkert  tjener på andre. Nu mangler vi blot at give TDC/ YouSee håndjern på, så Danmarks nye lokal Tv blev fremvist til folket via kabelnettet.

Obs! Alle nye fladskærme får internetterminal over de næste mange år hvor Lokal tv nettet bliver en stor taber. Internet Tv kan ses alle døgnets 24 timer i forhold til gammeldags kabel TV

Jack Rank
19. NOVEMBER 2010
Re: To tv-stationer har fået inddraget sendetilladelse

Dejligt at høre at de hellige plat kanaler lukker og slukker og endnu bedre at de skal betale tilskudet tilbage. Som jeg tidligere har sagt på møder så var de hellige kanaler en stor gang tiggeri. Det er total ødelæggende for dansk lokal Tv at der stadig er hellige kanaler på.

Lokal Tv er helt OK og meget få er knald dygtige, men så er det sagt! det er de færeste med sendetilladelse der kan selv er i stand til produksere programmer og derfor må ud og finde frivillige til problemerne. Vi ser alt for mange genudsendelser eller sammenklip fra tidligere programmer, men genudsendelser skulle faktisk være tilladt 3x på et år, da det kræver tid at tilrettelægge professionelle programmer og hvem gad arbejde frivilligt og bruge 2-3 dage til et seriøst program for derefter kun at sende det en eneste gang.

Det er ikke svært at lave rigtigt tv, men vi ser alt for mange kedelige udsendelser med gammeldags VHS udstyr eller dårlig anvendelse af udstyret som lys, hvidbal, zoom.m.m. i en tid hvor lokal tv er gået over til digital net hvor alt kan ses.

Nye computerprogrammer er på vej til at afsløre ID om filmsekvenser er anvendt een eller flere gange så jeg forventer en stille død over lokal tv den nærmeste tid hvor de fleste har sovet i timen omkring ny teknologi.

Hvorfor har alle Lokal tv stationer ikke slået sig sammen om en billig løsning af omkring afvikling af programmerne og samtidig upload alle lokal Tvprogrammer på nettet så seerne kunne se programmet når der er tid og lyst.

Jeg håber at I får løst problemerne snart ellers skal der nye boller i suppen.

Niels Riis Ebbesen
5. NOVEMBER 2010
Re: To tv-stationer har fået inddraget sendetilladelse

Ok, jeg interesserer mig kun for rigtig lokal-TV, så jeg følger slet ikke med i, hvader der sker i de andre regioner, og der sker jo løbende ændringer efterhånden som der er lokal-TV stationer der falder fra.

Jeg har i øvrigt læst Jeres forslag til fordelingen at støtten til lokal-TV, og jeg har den kommentar, at der burde ske en opsplitning mellem rigtig lokal-TV, der er baseret på de nyheder og det kulturliv, som der er i den enkelte TV-stations lokalområde, og så de idé-baserede tv-stationer, der f.eks. tager udgangspunkt i religiøse holdninger, eller som ANTV, der repræsenter mennesker med en sindslidelse.

Det vil løse rigtig mange problemstillinger, hvis der blev lavet to sæt regler, og hvis der var to forskellige pengekasser, for som det er nu, så er det noget værre rod, hvor spekuleres i at opnå tilskud i alle 8 regioner, og kun afholde udgifter til en enkelt produktion.

Omvendt så er der helt klart nogle af de idé-baserede tv-stationer, som bør have muligheden for at kunne samsende i alle 8 regioner, uden at de skal have penge med hjemmefra.

Men der vil nok også ske den udvikling, at mange af lokal-TV stationerne vil rykke over og lægge hovedvægten på Internettet, her kan de jo frit have reklamer før, efter og i udsendelserne, og de vil kun distribuere deres udsendelser på digitalt TV, for at bevare deres tilskud.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

Lise Jul Pedersen
5. NOVEMBER 2010
Re: To tv-stationer har fået inddraget sendetilladelse

Kære Nils,

De landsdækkende havde sendetid om natten mellem 2.30 og 3. Men fordi 50% af sendetilladelserne er ophørt pga. de økonomiske vilkår, sender vi nu alle i dagtimerne. ANTv sender på følgende tidspunkter: Mandag 21.30, lørdag 9 - 10. Mandag 14 - 14.30.

Vi sender 2 nye timer om ugen, men genudsender så et mindre antal timer, fordi vi også skal afholde ferie mv. Realistisk set kan man ikke udelukkende sende nye timer, når man også har et liv, der skal passes.  

Flere