Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:57 26.10.2023 Søren Frandsen

To på Politiken takker ja til økonomisk gulerod for at sige op

To på Politiken takker ja til økonomisk gulerod for at sige op

To medarbejdere forlader Politiken med en kontant fratrædelsesgodtgørelse. Emil Helms/Ritzau Scanpix

To medarbejdere på Dansk Journalistforbund-overenskomst hos dagbladet Politiken har taget imod avisens tilbud om en pose penge, hvis de siger op.

Det skriver MediaWatch.

”Vi tilbød som noget nyt en opsigelsesgodtgørelse som et blandt flere led i arbejdet med at nedbringe vores omkostninger. Det har vi brug for, fordi vi i lighed med andre medier oplever et fald i vores omsætning særligt på printannoncering,” udtaler Christian Jensen i en skriftlig kommentar.

Politiken skal spare penge, så i begyndelsen af oktober tilbød Politikens ledelse medarbejderne på avisen en ekstra pose penge, hvis de sagde op. Ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen præsenterede tilbuddet som en såkaldt ’opsigelsesgodtgørelse’. Godtgørelsen indbefatter, at de to medarbejdere, der har taget imod den, får tre procent af deres bruttoårsløn ganget med antal hele års anciennitet på Politiken udbetalt.

Til MediaWatch oplyser Christian Jensen ikke, om afgangen af de to medarbejdere er nok til at nedbringe lønomkostningerne til et for ledelsen acceptabelt niveau.

SENESTE NYT

Flere nyheder