Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:26 01.09.2021 Lasse Loch Davidsen

To nye redaktionschefer erstatter Simon Andersen på Berlingske

Simon Andersen efterlod en tom stol på sin etage i Pilestræde, da det i går blev meddelt, at han fremover skal være programdirektør på Radio Loud.

Stolen får dog ikke lov at stå tom særligt længe, for Berlingske har allerede fundet en erstatning. Rettere to erstatninger.

Michael Alsen, der i dag er EU-korrespondent for avisen og egentlig havde sagt op for at rykke til Frihedsbrevet, får titel af journalistisk chef. Peter Burhøi, souschef på Berlingskes indlandsredaktion, bliver nyhedschef.

”Man kan ikke erstatte Simon Andersen. Der findes kun en Simon Andersen,” siger Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske.

Organiseringen bliver dermed også lidt anderledes, og de to får titel af redaktionschefer.

Michael Alsen får som journalistisk chef ansvaret for at drive kritiske, udfordrende journalistiske opgaver, fortæller Mette Østergaard:

”Han har lidt ligesom Simon Andersen en frækhed og skarphed, som læserne kan få gavn af. En vilje og evne til at drive sine kolleger frem til noget ekstraordinært,” siger Mette Østergaard.

Peter Buhr skal i rollen som nyhedschef sørge for at drive de store aktuelle dagsordener på tværs af avisens redaktioner.

”Peter er et stort ledelsestalent med stærk journalistisk dømmekraft med et stærkt øje for strategi,” fortæller Mette Østergaard.

To nye redaktionschefer erstatter Simon Andersen på Berlingske

SENESTE NYT

Flere nyheder