Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:52 05.04.2023 Christian Lindhardt

To medlemmer trækker sig fra FreelanceGruppens bestyrelse

Mindre end en måned efter, at FreelanceGruppen holdt sin ordinære generalforsamling, har to medlemmer af bestyrelsen valgt at træde ud. Der skal derfor afholdes en ekstraordinær generalforsamling.

Det er Kristina Herlev Wulff og Katrine Nadia Jørgensen, der har valgt at træde ud af bestyrelsen. Det skriver FreelanceGruppen på DJ’s hjemmeside.

Den ekstraordinære generalforsamling er nødvendig, fordi der på den nylige generalforsamling kun blev valgt én suppleant til den 11 personer store bestyrelse, og bestyrelsen skal ifølge vedtægterne være fuldtallig.

Derfor kan der også være et ændringsforslag på vej til vedtægterne. Hvis ikke bestyrelsen bliver fuldtallig, og der ikke vælges to suppleanter, vil bestyrelsen foreslå, at den kan fortsætte arbejdet i perioden uden at indkalde til en ny ekstraordinær generalforsamling.

Marianne Bækbøl er nyvalgt forperson for FreelanceGruppen. Hun afløste i marts Sus Falch på posten. På generalforsamlingen blev det kritiseret, at det kom som en bombe, da Sus Falch afslørede, at hun efter ni år i spidsen for freelancerne trak sig fra posten.

Og Marianne Bækbøl vil ikke sige noget om, hvorfor de to trækker sig.

”Jeg fokuserer på dem, der er i bestyrelsen nu. Vi har en konstruktiv og arbejdsom bestyrelse, og jeg vil ikke sige noget om folks bevæggrunde for at træde ud,” siger hun.

Kristina Herlev Wulff ønsker heller ikke at sige noget om, hvorfor hun udtræder, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Katrine Nadia Jørgensen.

SENESTE NYT

Flere nyheder