To journalister suspenderet efter kritisk dækning af togulykke

To af Kinas førende journalister er blevet suspenderet efter at have skrevet kritiske artikler om et nyligt togsammenstød, som kostede mindst 40 livet.

To af Kinas førende journalister er blevet suspenderet efter at have skrevet kritiske artikler om et nyligt togsammenstød, som kostede mindst 40 livet. Artiklerne skabte angiveligt vrede i regeringen, fordi der blev stillet spørgsmål ved landets prestigefyldte højhastighedsnet.

Ifølge The Independent satte den ene af journalisterne således fokus på, om Kina muligvis har for travlt med etableringen af højhastigheds-jernebanenettet, så det går ud over sikkerheden.

Den seneste togulykke skete den 23. juli, hvor et tog kørte direkte ind i et andet parkeret tog, hvilket dræbte mindst 40 og sårede over 190 mennesker. 

Den første af journalisterne, Wang Qinglei, som er tv-producer på China Central Television, blev suspenderet tre dage efter togulykken, angiveligt fordi han netop stillede spørgsmål til ulykkens årsager.

Den anden journalist, Chai Jing, som ligeledes er fra samme tv-kanal, ser nu også ud til at være blevet suspenderet, skriver The Independent. Endvidere er hendes profil på Weibo, der er Kinas svar på Twitter, blevet blokeret. Og artikler på hendes hjemmeside er blevet slettet.

0 Kommentarer