Arbejdsmiljø

To højtstående chefer færdige i produktionsselskab efter hjemsendelse

De to chefer har været hjemsendt siden sidste uge

To højtstående chefer i produktionsselskabet Blu er fortid i virksomheden efter at have været hjemsendt siden sidste uge.

Det bekræfter Yvonne Thomsen, kommunikationschef i Fremantle, der ejer Blu.

”Parterne har afsluttet uenigheden mellem sig i mindelighed,” skriver hun i en sms til Journalisten.

Fremantle ønsker ikke at oplyse nærmere om sagen, eller hvem den drejer sig om. På Blu’s hjemmeside var der dog tidligere i dag både billeder af samt navne og kontaktoplysninger på selskabets administrerende direktør og produktionschef. De er nu fjernet fra hjemmesiden. Nu fremgår der i stedet en midlertidig administrerende direktør for Blu.

Tip os
Ved du noget om sagen, hører vi gerne om det på mail anj@journalisten.dk eller på en krypteret forbindelse.

De to chefer har siden sidste uge været hjemsendt med øjeblikkelig virkning. Der er ifølge Journalistens oplysninger tale om to chefer i den øverste ledelse af Blu, og hjemsendelsen skal være sket på baggrund af en personalesag om arbejdsmiljøet i Blu. Ifølge MediaWatch var der blevet sendt en klage fra medarbejdere, der fik Fremantle til at reagere.

Yvonne Thomsen bekræftede i sidste uge, at der var ’en intern sag’ i virksomheden, som var ved at blive undersøgt.

Ønsker ikke at uddybe

Hvad sagen mere konkret handler om, ønsker Fremantle ikke at oplyse.

”Parterne har afsluttet samarbejdet ved gensidig aftale. Af hensyn til de involverede parter ønsker vi ikke at uddybe sagen yderligere,” skriver Yvonne Thomsen.

Blu blev stiftet i 2001 af Henrik Hancke Nielsen. I 2005 blev Blu solgt til britiske Fremantle, der ejer en række produktionsselskaber i flere lande. I Danmark ejer Fremantle også Strong Productions og Miso Film.

Produktionsselskabet producerer en lang række underholdningsprogrammer som ’X Factor’ og ’Landmand søger kærlighed’ for TV 2 og står også bag programmet ’De dyre piger’, som er blevet sendt hos DR.

Medarbejderne på Blu er ikke ansat på overenskomst, og virksomheden er blot associeret medlem af Producentforeningen og er derfor heller ikke omfattet af Producentforeningens overenskomster med for eksempel filmarbejdere og journalister.

Opdateret klokken 14.48 med oplysning om, at beskrivelserne af Blu’s administrerende direktør og produktionschef ikke længere fremgår af selskabets hjemmeside.

0 Kommentarer