To fyringer i DR Sporten

To medarbejdere står til fyring i DR Sportens sparerunde. »Det startede med et meget højere tal, så der er blevet forhandlet kreativt og grundigt på begge sider – men åbenbart ikke kreativt og grundigt nok,« siger tillidsrepræsentant. To er flyttet, og der er færre penge til freelancere, skriver DR-chef i intern mail (Opdateret 10.20)

Her til morgen klokken 8.45 sad medarbejderne på DR Sporten klar ved telefonerne. Og klokken 9.15 fik to medarbejdere den triste besked, at de er blevet “sindet” i fyringsrunden.

“Sindet” betyder, at medarbejderne har fået oplyst, at de er afskedigede – men at de stadig har perioden indtil afskedigelsen til at forhandle.

»Jeg kan bekræfte, at der er to, som er blevet sindet til fyring. Det betyder, at medarbejderen stadig har mulighed for at bruge perioden frem til afskedigelsen på at forhandle,« siger tillidsrepræsentant ved Radioavisen og P3 Nyhederne, Elle Kindt, til Journalisten.

Sportschef Jacob Kwon bekræfter over for Journalisten, at der er tale om to “sindede” medarbejdere.

Der er lige nu fagligt møde i DR. Det er endnu uafklaret, om arbejdsnedlæggelsen skal fortsætte.

Kritik af uansvarlig ledelse

Fyringerne kommer på grund af dårlig økonomi i DR Sporten. Ifølge en udtalelse fra medarbejderne i går skulle der findes knap tre millioner kroner.

Medarbejderne på DR Sporten nedlagde i går eftermiddag arbejdet i protest over fyringsrunden.

“Fyringerne sker som en konsekvens af et underskud på knap 3 millioner kroner. Et underskud, der er opstået på grund af uansvarlig ledelse og økonomistyring;” lød det i medarbejdernes udtalelse, som du kan læse i fuld længde her.

Intern mail: To flyttet og færre freelancepenge

Forhandlingerne mellem medarbejdere og ledelse fortsatte længe i går. Elle Kindt fortæller, at ledelsen havde lagt op til et højere antal fyringer, men at det er bragt ned ved forhandlinger.

»Det startede med et meget højere tal, så der er blevet forhandlet kreativt og grundigt på begge sider – men åbenbart ikke kreativt og grundigt nok,« siger hun.

I en intern mail fra Jacob Kwon til medarbejderne lyder det, at to medarbejdere er blevet flyttet til andre steder i DR Nyheder.

“Det er lykkedes at finde en række både små og store løsninger. To medarbejdere er flyttet til andre stillinger i DR Nyheder. Vi har reduceret puljen til freelancere, og en række tidsbegrænsede ansættelser vil ikke blive forlænget, og her vil vi ved hvert udløb se, om vi kan finde andre stillinger. Af de mindre løsninger kan jeg nævne, at alle aviser på sporten lægges om til digitale abonnementer, og at vi nedlægger nogle telefoner,” skriver han og fortsætter:

“Det er en rigtig ærgerlig situation, og jeg har stor forståelse for den frustration, der er hos især medarbejderne på Sporten. Især når der de seneste år er blevet lavet så meget fremragende sport fra DR Sportens side.

“Det er et ledelsesansvar at sikre, at vi ikke bruger flere penge, end der er i kassen. Det er hårde beslutninger, der er truffet, og vi har som ledelse et ansvar for at sikre, at økonomien hænger sammen fremover, og det har været en nødvendig præmis fra start, at der skulle bringes balance i sportens budget,” skriver Jacob Kwon også.

DR Nyheder nedlagde ikke arbejdet

Efter arbejdsnedlæggelsen i går var der også fagligt møde i DR Nyheder. Her besluttede medarbejderne ikke at nedlægge arbejdet, men i stedet at fortsætte forhandlingerne. Ikke desto mindre forfattede de en udtalelse, der går skarpt i rette med ledelsen.

“Hele forløbet om DR Sporten udstiller, at der er sket et alvorligt ledelsessvigt, og det er derfor i alles interesse at få afdækket, hvordan det kunne ske, sådan som ansvarsfordelingen nu engang er defineret af ledelsen selv,” lyder det blandt andet.

Du kan læse hele DR Nyheder-stabens udtalelse her.

Journalisten talte også i går med flere medarbejdere. Blandt andre fortalte kommentator ved DR Sporten Henrik Liniger:

»Det kom som et lyn fra en klar himmel. Vi sad på et helt almindeligt medarbejdermøde, da vi fik at vide, at der var så og så stort underskud, og at de ville løse det ved at afskedige medarbejdere.«

Og hans kollega, kommentator Morten Hausborg troede, at han skulle dække håndboldlandskampen – da arbejdet altså blev nedlagt.

»Jeg sidder i privatboligen i Randers nu – og her bliver jeg så siddende. Jeg skulle ellers have været på vej mod Herning nu for at dække kampen i aften. Men jeg er mere træt af, at vi risikerer at blive fyret i morgen, end at jeg ikke kommer over og ser en håndboldkamp,« sagde han til Journalisten i går.

Opdateret 10.20: Jacob Kwon tilføjet til artiklen.

0 Kommentarer