To chefer stopper på Politiken

Som del af den store fyringsrunde i JP/Politikens Hus fratræder Anette Claudi og Troels Evold Widding som chefer på Politiken. »Jeg elsker Politiken, og jeg ville gerne have været med til at styrke Politiken fremover,« siger Claudi (Opdateret 14.03: Kommentar fra Troels Evold Widding)

Den store spareplan i JP/Politikens Hus koster nu de to første chefer jobbet. En redaktionschef og en redaktør fratræder på Politiken som direkte konsekvens af omorganiseringen, hvor også ledelseslaget bliver slanket.

Anette Claudi fratræder som redaktionschef for forbrugerredaktionen på Politiken, og Troels Evold Widding fratræder som redaktør for tillægget Lørdagsliv, oplyser Politiken i en pressemeddelelse.

”Anette har leveret en enestående indsats i udviklingen af forbrugerstoffet såvel redaktionelt som kommercielt. Hun er en virkelig dygtig journalist og innovativ leder, hvilket Politiken har haft endog meget stor glæde af. Beslutningen viser, at vi må foretage hårde prioriteringer i forbindelse med rationaliseringsplanen, og at jeg også har sat mig for at slanke ledelsen oppefra,” siger ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen i pressemeddelelsen.

Anette Claudi har været medlem af Politikens øverste ledelse, P-ledelsen, der som led i sparerunden også nedlægges og erstattes af en mindre forretningsledelse. Som led i omstruktureringen fratræder som tidligere nævnt også redaktør for LørdagsLiv, Troels Evold Widding.

”Troels har de seneste seks år udviklet Lørdagsliv med en sikker journalistisk og visuel hånd, og det skylder vi ham stor tak for,” udtaler Christian Jensen.

Politiken vil snarest præsentere en ny redaktionschef for forbrugerredaktionen, der fremover også får ansvar får direkte ansvar for blandt andet den løbende udgivelse af sektionen LørdagsLiv.

Samlet set skal Politiken skære 40 stillinger bort, heraf vil cirka to tredjedele være redaktionelle medarbejdere. Anette Claudi ærgrer sig over at måtte stoppe på Politiken nu efter næsten ni år på avisen.

Claudi: Jeg elsker Politiken

»Jeg elsker Politiken, og jeg ville gerne have været med til at styrke Politiken fremover. Det ærgrer mig, at jeg ikke skal være med i den proces. Men det er a part of the game, når man bevæger sig op i den øverste ledelse. Det er fair nok, når hver tiende stilling skal nedlægges, så skal der naturligvis også slankes i den øverste ledelse, og det har så ramt mig,« siger Anette Claudi til Journalisten. 

Hvordan vil du beskrive din tid på Politiken?

»Det har været en kæmpe mulighed for mig til at bruge mine journalistiske kompetencer og som noget nyt også at bruge de fleste af mine timer som leder og tænke i, hvordan man kan gøre tingene bedre eller smartere og måske også for færre penge. Der er vel nærmest ingenting på forbrugerredaktionen, der er, som da jeg kom. Jeg er vanvittigt stolt af de resultater, min redaktion har opnået både journalistisk og forretningsmæssigt,« siger Anette Claudi.

Hvilke planer går du med i forhold til dit fremtidige arbejdsliv?

»Nu får jeg noget tid til at tænke mig om. Hvad jeg skal nu, står helt åbent. Men det, der betyder noget for mig, er, at mit job kan gøre en forskel. Jeg har altid elsket mit arbejde. Jeg har elsket hver en time på Politiken, og det gjorde jeg også, da jeg var i Danmarks Radio og såmænd også, da jeg var chefredaktør på fagbladet Journalisten,« siger Anette Claudi.

Troels Evold Widding, der fratræder som redaktør for tillægget Lørdagsliv kommer med en opfordring til ledelsen i forbindelse med, at hans stilling som en del af spareplanen bliver lagt sammen med jobbet som redaktionschef for forbrugerredaktionen.  

"Det har været sjovt at lave Danmarks mest læste avistillæg, og jeg mener i al beskedenhed, at Anette og jeg har været med til at løfte forbrugerområdet til noget andet og mere, end det var tidligere. Vi har stået for at lave nærværende og brugbar journalistik, der har givet avisen et stærkere ansigt overfor læseren. For avisens skyld, håber jeg, at ledelsen husker at holde fast i det i den nye proces," skriver Troels Evold Widding i en mail til Journalisten og tilføjer. 

"Jeg ved ikke endnu, hvad jeg selv skal, men nu har jeg lidt tid til at finde ud af det, og det glæder jeg mig rigtig meget til."

Fredag kom det frem, at Politiken også skifter politisk redaktør. Anders Bæksgaard (28) overtager fra Jesper Thobo-Carlsen (48). Han er blevet tilbudt en anden stilling på Politiken, som han nu overvejer, om han vil takke ja til.

Politiken rokerer også om på opinionsstoffet. Mads Zacho Teglskov går fra bagsideredaktør til opinionsredaktør. Han overtager den post fra Per Michael Jespersen, der skal udvikle Politikens forretningsområder ud over journalistikken. Gorm Vølver overtager som bagsideredaktør, har avisen oplyst i en pressemeddelelse.

Rettet klokken 11.12: Journalisten havde skrevet, at to redaktionschefer stopper. Men Troels Evold Widding har titel af redaktør, ikke redaktionschef.

Opdateret klokken 12.07: Interview med Anette Claudi tilføjet.

Opdateret klokken 14.03: Kommentar fra Troels Evold Widding tilføjet.

0 Kommentarer