Tjek dig selv: Tilhører du twitterboblens elite?

Nyt elitebarometer viser, hvilke journalister der har flest populære venner på Twitter. Se toplisten her. ”Det er navne, der generelt er stor respekt omkring, fordi de er gode til deres profession,” siger manden bag barometeret

I mange år har Anders Breinholt fra TV 2's 'Natholdet' været den mest populære journalist på Twitter. Anders Breinholt har nemlig 340.000 Twitter-følgere, og det kan ingen danske journalister overgå.

Men et nyt elitebarometer, som bliver lanceret i dag, viser for første gang, hvilke journalister der har flest populære venner på Twitter.

”Jeg måler ikke kun, hvor mange følgere folk har, men også hvor vigtige de er,” siger systemudvikleren Søren Pedersen, der har lavet Elitometer.dk.

Statsministeren vejer mere end lokaljournalist

Vægtningen betyder, at journalister kan komme langt op på listen med færre følgere – hvis det bare er populære mennesker. Et eksempel er TV 2 Nyhedernes politiske redaktør, Anders Langballe, som stiger fra en 53. plads, målt på antal følgere, til en 8. plads, hvis man tager hans følgeres popularitet i betragtning. Chefredaktør Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier går fra en 65. plads på twitterjournalister.dk til en 4. plads på elitebarometeret.

”Hvis du bliver fulgt af statsministeren, tæller det for eksempel mere, end hvis du bliver fulgt af en journalist på et lokalt dagblad,” siger Søren Pedersen.

På Elitebarometeret betyder det, at Anders Breinholt trods sine mange følgere er helt nede på pladsen som nummer 48.

Elitebarometerets vinder er TV 2's redaktør for sociale medier, Kaare Sørensen. Målt på antallet af populære følgere vinder han med et mulehår foran Weekendavisens Martin Krasnik. Journalistens twitterprofil ligger nummer 30 på den samlede elite-liste.

På barometerets top 10-liste er der otte journalister og to politikere.

  1. Kaare Sørensen
  2. Martin Krasnik
  3. Margrethe Vestager
  4. Troels Mylenberg
  5. Lars Løkke Rasmussen
  6. Ask Rostrup
  7. Lisbeth Knudsen
  8. Anders Langballe
  9. Henrik Qvortrup
  10. Poul Madsen

Fire millioner relationer

Udgangspunktet for elitometer.dk er en analyse af over fire millioner relationer mellem 7.263 udvalgte Twitter-brugere. Brugerne er valgt på baggrund af twitterjournalister.dk, twitterpolitikere.dk og twitterchefer.dk (som Filip Wallberg og Ernst Poulsen vedligeholder). For at styrke datagrundlaget er yderligere 774 populære Twitter-brugere tilføjet.

Datagrundlaget betyder, at det ikke hjælper specielt meget på din placering i barometeret at blive fulgt af internationale twitterprofiler, fordi udenlandske profiler ikke er specielt populære på tværs af de 7.263 udvalgte personer.

”Idéen er at tage 7.263 udvalgte mennesker inden for tre vigtige professioner: Journalister, politikere og chefer – og se, hvem der er venner med hvem. Når Kaare Sørensen ligger nr. 1 på den samlede liste, er det, fordi rigtig mange af de mest populære blandt disse 7.263 brugere følger ham,” forklarer Søren Pedersen.

Søren Pedersen siger, at elitebarometeret er inspireret af Politikens sommerserie, der viste, at mediefolk – i befolkningens øjne – er en del af eliten.

Om personerne i toppen af listerne siger Søren Pedersen:

”Det er navne, der generelt er stor respekt omkring, fordi de er gode til deres profession. Det er ikke blålys, og det bestyrker min opfattelse af, at folk vælger deres venner på Twitter med ret stor omhu og fokus på kvalitet,” siger Søren Pedersen.

Der er i alt 1.000 navne på den samlede liste over de hotteste journalister. Denne artikels forfatter ligger på en uglamourøs mellemplacering som nummer 506 – lige efter TV Avisens Tine Gøtzsche.

Du kan prøve at finde dig selv på listen her

0 Kommentarer