Tine Gøtzsche er Cavlingkomiteens nye navn

DR-vært Tine Gøtzsche er valgt som nyt medlem i Cavlingkomitéen. ”Jeg har aldrig tænkt, at det var noget, der var inden for min rækkevidde,” siger hun

Cavlingkomitéen har fået sit femte medlem. DR-vært Tine Gøtzsche træder ind i komitéen, der i forvejen består af Kaare Sørensen, Lars Rugaard, Søren Flytkjær og Janni Gjersen Hansen. Prisen uddeles næste gang i januar 2019.

”Jeg har aldrig tænkt, at det var noget, der var inden for min rækkevidde,” siger Tine Gøtzsche. 

”Det er den mest presetigefyldte journalistpris, og det er kernen af det, jeg har lavet hele mit liv. Det er en kæmpe ære at få lov til at være med til,” siger hun. 

Kræver stor grundighed

Pladsen i Cavlingkomitéen bliver tidskrævende. Særligt i perioden op til prisuddelingen, hvor hun skal være med til at nærstudere hver enkelt af de projekter, der bliver indstillet. Indstillingerne er ofte en bred palette af bøger, artikelserier, radioprogrammer og tv-serier.

”Jeg ved jo, at det er et stort arbejde, og det kræver meget grundighed. Men det er også et stykke arbejde, hvor man får lov til at nyde alt det, ens virkelig dygtige kolleger rundt omkring i landet laver,” siger hun.

Ser det som efteruddannelse
Hun tør ikke gætte på, hvor meget tid det kommer til at tage. Men en god tommelfingerregel er, ifølge hende, altid at gange forventningerne om arbejdstid med tre. Og arbejdstiden vil være godt givet ud.

”Jeg ser det som en form for efteruddannelse. Jeg får lov til at sidde med cremen af dansk journalistik og studere det helt ned i detaljen. Her lærer man jo rigtig meget om, hvordan folk arbejder med journalistik,” siger hun.

DR-værten havde ikke selv overvejet at stille op til komitéen. Hun blev prikket på skulderen, men hun vil ikke afsløre, hvem der har indstillet hende. Tine Gøtzsche afløser Ida Ebbensgaard.

0 Kommentarer