Timers ventetid, indestængt adrenalin og få sekunders chance

 2.500 teknikere, fotografer og journalister fra 60 lande var akkrediteret til brylluppet. I kampen om de bedste billeder og reportager blev gentleman-regler tacklet med hårdkogte gadedrengekneb. MEDIEKAMP. Kareten med brudeparret ruller ind på Amalienborgs Slotsplads. Lars Krabbe, fotograf på Jyllands-Posten, har allerede dagen forinden lavet en lille firkant på podiet, hvor han har skrevet sit navn. Det er hans plads - hans pool-plads.

 

2.500 teknikere, fotografer og journalister fra 60 lande var akkrediteret til brylluppet. I kampen om de bedste billeder og reportager blev gentleman-regler tacklet med hårdkogte gadedrengekneb.

 

MEDIEKAMP. Kareten med brudeparret ruller ind på Amalienborgs Slotsplads. Lars Krabbe, fotograf på Jyllands-Posten, har allerede dagen forinden lavet en lille firkant på podiet, hvor han har skrevet sit navn. Det er hans plads – hans pool-plads.

Udsynet er perfekt, det er bare at skyde løs. Klokken er 17.40, det er fredag og bryllupsdag, nogle af fotograferne har stået der siden klokken syv om morgenen. Lars Krabbe er gået til og fra, men har stået fast på sin plads i tre timer.

Pludselig går det stærkt. Tre franske fotografer, der ikke har fået tildelt en pool-plads på det eftertragtede podium, smækker tre store stiger op lige foran Lars Krabbe, der råber og skriger – uden at de tager notits af det.

»De er så ski' professionelle, og de ved, at man ikke kan gøre noget,« erkender Lars Krabbe, der kun får et enkelt billede af kareten. Nøjagtigt det samme skete for ham ved forlovelsen.

Mens Lars Krabbe bander over de franske kolleger, er Keld Navntoft, pressefotograf på Scanpix, ved at forlade sin pool-plads foran domkirken. En plads, han har vogtet nidkært over siden mandag formiddag, hvor han klæbede sit navn på den bedste plads på podiet, så snart håndværkerne havde lagt de første brædder løst ud.

I løbet af ugen tjekker han sin plads flere gange. Natten til fredag er han kommet i seng klokken 24, men vågner allerede igen halv tre. Adrenalinen pumper for stærkt til, at han kan sove mere.

Klokken 7.30 indtager han sin plads foran domkirken, på det tidspunkt står der allerede omkring ti pressefotografer. To timer senere, da Berlingske Tidendes fotograf Erik Refner kommer med udstyr, sandwich og en bog, er der tyve mennesker på pool-pladserne.

I Det Internationale Pressecenter i Vestergade er der på et tidspunkt 500 journalister og 14 tv-stationer i gang samtidig. Centret har fået installeret 200 isdn-forbindelser. På Fredensborg er der 50 adsl-forbindelser. Op mod avisernes deadlines skal det gå stærkt.

Et par dage tidligere har freelancefotograf Søren Steffen stået på sin pool-plads ved Rådhuset iført kamerataske, tre kameraer og 500 mm tele – i alt cirka 20 kilo – uden at kunne se noget. Derfor er han løbet ned i Vestergade for at købe en trappestige, han kan stå på. Den slæber han også med sig resten af ugen, selv om der egentlig står i pool-reglerne, at man ikke må medbringe stige.

Bodil Cath, erfaren hofreporter for B.T., siger uden tøven, at det er den største mediebegivenhed, Danmark har haft.

»Medierne breder sig mere og mere, flere skriver om kongestoffet,« siger hun og beskriver brylluppet som et eventyr.

Selv får hun ikke meget mere end fire timers søvn i døgnet i ugen op til brylluppet.

 

0 Kommentarer