HK Privat

Tillidsrepræsentant: Politiken-journalisters brev bør lede til selvransagelse

I et brev har flere nuværende og tidligere journalister bakket op om kritikken af den nu fratrådte kommunikationschef i HK Privat

Medarbejderne i HK Privat er blevet rigtig glade og meget rørte over at have fået et støttebrev underskrevet af 17 nuværende og tidligere journalister på Politiken, der bakker om kritikken af nu forhenværende kommunikationschef Anette Claudi.

I støttebrevet beskriver Politiken-journalisterne, at de har haft de samme dårlige oplevelser med Anette Claudi som leder som medarbejderne i HK Privat.

Det fortæller supplerende tillidsrepræsentant hos HK Privat Mille Kjær Dreyer-Kramshøj.

”De er kede af, at journalisterne på Politiken har været ude for det samme, men de er meget glade for at få den støtte,” siger hun.

Brevet er ikke kun sendt  til medarbejderne, men også til formand for HK Privat Simon Tøgern.

”Nu håber jeg, at ledelsen i HK Privat også kigger på det brev, og jeg håber, at det giver anledning til noget selvransagelse.”

”Alt det oplevede vi også”

Brevet fra Politiken-journalisterne er sendt, efter at Anette Claudi mandag fratrådte sin stilling som kommunikationschef for afdelingen af fagforbundet.

Fratrædelsen kom efter et kaotisk forløb, hvor 300-400 HK-medarbejdere tidligere på måneden nedlagde arbejdet, i kølvandet på at seks DJ-medlemmer havde sendt en udtalelse om Anette Claudis ledelsesstil.

I den udtalelse beskriver medarbejderne, at Anette Claudi blandt andet har skabt et dårligt arbejdsmiljø ved at overfuse og nedgøre medarbejdere – i et tilfælde i en sådan grad, at en medarbejder brød sammen og blev sygemeldt.

Anette Claudi kom til HK Privat i 2016 efter at have været redaktionschef for Politikens forbrugerredaktion i perioden fra 2007 til 2016. Og en række af hendes tidligere medarbejdere på Politiken er ikke overraskede over beskrivelserne.

”Alt det oplevede vi også,” står der i støttebrevet, hvor de opfordrer Anette Claudi til selvransagelse.

Anette Claudi oplyser i et skriftligt svar til Journalisten, at brevet fra journalisterne gør indtryk på hende. Hun erkender samtidig, at hun ikke har haft det fornødne fokus på medarbejdernes trivsel og tryghed.

Kritik af formanden

Det er ikke kun Anettes Claudis udtalelser, men også udtalelserne fra formand for HK Privat Simon Tøgern, der har fået Politiken-journalisterne til at reagere. Han sagde i pressemeddelelsen, at han ikke kan genkende det billede, medarbejderne har tegnet af den nu forhenværende chef.

”Anonyme medarbejdere i HK Huset har desværre i flere medier tegnet et billede af Anette Claudi som leder, som jeg på ingen måde kan genkende. Tværtimod står hun med en særdeles god APV, ikke mindst når der måles på ledelse og trivsel – langt over gennemsnittet i HK,” sagde Simon Tøgern i pressemeddelelsen.

”Derudover ligger der referater fra de seneste medarbejderudviklingssamtaler, der på ingen måde antyder, at der skulle være udfordringer i afdelingen, tværtimod,” tilføjer han.

Også han fik kritik i udtalelsen fra medarbejderne i HK Privat, der mener, at han har negligeret problemerne med arbejdsmiljøet i kommunikationsafdelingen.

”Det er svært at være vidne til, at hun og sektorformand Simon Tøgern i pressemeddelelsen afviser at have kendskab til enhver viden om et ødelæggende arbejdsmiljø og fralægger sig et ansvar for forløbet,” skriver Politiken-journalisterne i støttebrevet.

Pressemeddelelse undsagt af topboss

HK Privat-formandens udtalelser og hele pressemeddelelsen om Anette Claudis fratræden har også skabt ballade internt i HK, og den blev undsagt af den øverste formand i HK, forbundsformand Anja C. Jensen.

I mandags kaldte hun den ”rigtig, rigtig ærgerlig,” da den blandt andet lægger skylden for arbejdsmiljøet over på medarbejderne.

”Jeg har sagt til medarbejderne, at de skal vide, at vi ikke peger fingre af dem, og at vi ønsker en arbejdsplads, hvor vi tager arbejdsmiljø lige så alvorligt, som vi kræver, at de gør det ude på andre arbejdspladser,” sagde hun i den forbindelse til Journalisten.

Simon Tøgern har ingen kommentarer til sagen. Det havde han heller ikke mandag, da Journalisten præsenterede ham for en række spørgsmål.

I går sagde han dog til A4 Overenskomst, at han står ved hvert et ord i pressemeddelelsen.

”Selvfølgelig gør jeg det,” sagde han til A4 Overenskomst.

0 Kommentarer

Læs også

Arbejdsmiljø

Politiken-ansatte bakker op om kritik af Anette Claudi: ”Alt det oplevede vi også”

26. OKTOBER 2022
chef-fratrædelse

HK-topboss tager afstand fra HK Privats ”rigtig ærgerlige” pressemeddelelse

24. OKTOBER 2022
Arbejdsmiljø

DJ-medlemmer stod bag brev, der fik HK-medarbejdere til at gå hjem

14. OKTOBER 2022