Tillidsrepræsentant på JP: »Uheldig redaktionsledelse«

Tillidsrepræsentant på Jyllands-Posten forsvarer nu sine journalistiske kollegaer og kalder Pierre Collignons redaktionsledelse for uheldig.

Tillidsrepræsentant på Jyllands-Posten forsvarer nu sine journalistiske kollegaer og kalder Pierre Collignons redaktionsledelse for uheldig.

Jørgen Rye er tillidsrepræsentant på Jyllands-Posten. Ifølge ham er Jyllands-Postens indblanding i Naser Khaders forslag om burkaforbud, som Journalisten beskrev tidligere på ugen, blevet diskuteret en del på redaktionerne siden.

»Folk har snakket rigtig meget om det de seneste par dage. Det er en jo historie, der sår tvivl om vores journalistik,« siger han til Journalisten.dk

Han opfatter ikke sagen som politisk indblanding fra Jyllands-Postens side. Han ser det i stedet som en diskussion om journalistisk fremgangsmåde, der sætter spørgsmålstegn ved ledelsens handlinger.

»Det her er måske udfaldet af en ikke så heldig redaktionsledelse, hvor man i højere grad skulle have lyttet til journalisternes opfattelse af, hvordan historien skulle køres. Så havde man nok været den her ballade foruden,« siger han.

Han anser det som helt normal praksis fra en redaktionsledelses side på alle medier, at man vil sikre sig, at den bedst mulige historie kommer i avisen. Særligt når der er tale om forsidestof. Derfor vil han ikke kritisere en generel indblanding, men mere måden, det foregik på, i det konkrete tilfælde.

»Jeg opfatter det sådan, at hele historien ligesom var på plads og afleveret. Og så bliver det kompliceret af, at man tager en runde mere.«

Jørgen Rye kender dog ikke noget til, at medarbejderne på Jyllands-Posten skulle have fået mundkurv på i sagen. Han kender heller ikke til fortilfælde på Jyllands-Posten, hvor medarbejderne skulle være nægtet at udtale sig. Han påpeger dog, at der er naturlige grænser for åbenheden, da loyalitetsbestemmelsen gælder for ansatte på Jyllands-Posten, som den gør for ansatte i alle andre private virksomheder.

4 Kommentarer

Troels Evold Widding
18. SEPTEMBER 2009
Re: Tillidsrepræsentant på JP: »Uheldig redaktionsledelse«

Hej Lars

Nej, der skal ikke slettes noget. Journalisterne på Jyllands-Posten har fået at vide, at de skulle kontakte ledelsen, hvis de fik henvendelser i denne sag. Og det har journalisterne også gjort.

Og god weekend tilbage.

mvh

Troels Evold Widding 

Lars Jessen
18. SEPTEMBER 2009
Re: Tillidsrepræsentant på JP: »Uheldig redaktionsledelse«

Hej Troels

Tak for dit svar.

For lige at få alt på plads, så skal jeg bare lige høre om vi skal slette "Og samtidig har de fået besked på at underrette ledelsen af avisen, hver eneste gang nogen uden for avisen spørger til forløbet" og anse det som en journalistisk stramning fra Journalistens side, eller?

God weekend!

Troels Evold Widding
18. SEPTEMBER 2009
Re: Tillidsrepræsentant på JP: »Uheldig redaktionsledelse«

Hej Lars

Ifølge talrige af de mange kilder på Jyllands-Posten, som vi ringede til i forbindelse med researchen, havde medarbejderne fået et forbud mod at udtale sig, og henviste uden undtagelse til Pierre Collignon.

Pierre Collignon afviser, at han har udstedt et forbud, og siger, at han kun har sagt, at han er den eneste, der udtaler sig på avisens vegne. Men at medarbejderne gerne må udtale sig på egne vegne. 

Det kan vel svært at vurdere, hvornår man udtaler sig på egne vegne. Og måske er det derfor, at medarbejderne har forstået det sådan, at de ikke måtte udtale sig. Og derfor havde et stort set identisk svar på vores opkald: "Jeg må ikke udtale mig. Jeg henviser til Pierre Collignon." 

Efterfølgende kan vi konkludere, at Pierre Collignon tilsyneladende ikke direkte har forbudt medarbejderne at udtale sig. Men han har formuleret sig på en måde over for medarbejderne, så dem, vi talte med, fortolkede det som et forbud.

mvh

Troels Evold Widding

 

 

Lars Jessen
18. SEPTEMBER 2009
Re: Tillidsrepræsentant på JP: »Uheldig redaktionsledelse«

Kære Journalisten

Har journalisterne på JP fået mundkurv på i denne sag eller ej?

Citat fra papirudgaven af Journalisten:

"De to (Anders Langballe og Kristian Klarskov) har forbud mod at udtale sig i sagen og har fået besked på at henvise til Pierre Collignon. Journalisten har derfor ikke kunne få deres udlægning af, hvad der skete den søndag. Mundkurven gælder også alle andre journalister på Jyllnads-Posten. Og samtidig har de fået besked på at underrette ledelsen af avisen, hver eneste gang nogen uden for avisen spørger til forløbet."

Dette er jo ganske voldsomme beskyldninger, som JPs TR ser ud til at tilbagevise, og han burde vel kende sandheden?

Ser frem til et svar fra Journalisten.