Tillidsrepræsentant på JP: »Uheldig redaktionsledelse«

Tillidsrepræsentant på Jyllands-Posten forsvarer nu sine journalistiske kollegaer og kalder Pierre Collignons redaktionsledelse for uheldig.

Tillidsrepræsentant på Jyllands-Posten forsvarer nu sine journalistiske kollegaer og kalder Pierre Collignons redaktionsledelse for uheldig.

Jørgen Rye er tillidsrepræsentant på Jyllands-Posten. Ifølge ham er Jyllands-Postens indblanding i Naser Khaders forslag om burkaforbud, som Journalisten beskrev tidligere på ugen, blevet diskuteret en del på redaktionerne siden.

»Folk har snakket rigtig meget om det de seneste par dage. Det er en jo historie, der sår tvivl om vores journalistik,« siger han til Journalisten.dk

Han opfatter ikke sagen som politisk indblanding fra Jyllands-Postens side. Han ser det i stedet som en diskussion om journalistisk fremgangsmåde, der sætter spørgsmålstegn ved ledelsens handlinger.

»Det her er måske udfaldet af en ikke så heldig redaktionsledelse, hvor man i højere grad skulle have lyttet til journalisternes opfattelse af, hvordan historien skulle køres. Så havde man nok været den her ballade foruden,« siger han.

Han anser det som helt normal praksis fra en redaktionsledelses side på alle medier, at man vil sikre sig, at den bedst mulige historie kommer i avisen. Særligt når der er tale om forsidestof. Derfor vil han ikke kritisere en generel indblanding, men mere måden, det foregik på, i det konkrete tilfælde.

»Jeg opfatter det sådan, at hele historien ligesom var på plads og afleveret. Og så bliver det kompliceret af, at man tager en runde mere.«

Jørgen Rye kender dog ikke noget til, at medarbejderne på Jyllands-Posten skulle have fået mundkurv på i sagen. Han kender heller ikke til fortilfælde på Jyllands-Posten, hvor medarbejderne skulle være nægtet at udtale sig. Han påpeger dog, at der er naturlige grænser for åbenheden, da loyalitetsbestemmelsen gælder for ansatte på Jyllands-Posten, som den gør for ansatte i alle andre private virksomheder.