Tillidsrepræsentant: Medarbejdernes fremtid er uvis

Sjællandske Medier har opkøbt Politikens Lokalaviser, og det betyder, at nogle medarbejdere rykker med over på Sjællandske Medier. ”Folk i Birkerød er en smule nervøse,” siger tillidsrepræsentant

Tirsdag meddelte JP/Politikens Hus, at Sjællandske Medier har opkøbt Politikens Lokalaviser. Det handler i alt om 13 lokalaviser og en erhvervsavis, der før lå under Politiken, men nu overtages af Sjællandske Medier.

Overtagelsen sker 1. januar 2020. Herefter udgiver Sjællandske Medier 49 ugeaviser fra Gilleleje i nord til Møn i syd, står der i pressemeddelelsen.

Tillidsrepræsentant Jesper Kappel mener, at der sidder cirka 25 DJ-medlemmer på Politikens Lokalaviser. Men det er fortsat uvist, hvad deres skæbne bliver.

”Jeg ved ikke noget om, hvad der præcis kommer til at ske nu. Men jeg ved, at nogle medarbejdere har fået et brev med besked om, at de rykker med over på Sjællandske Medier,” siger han.

Det er planen, at de i alt 130 medarbejdere på Politikens Lokalaviser bliver delt op i to grupper.

En gruppe på 100 medarbejdere flyttes med over på Sjællandske Medier, og en gruppe på 30 medarbejdere bliver på Politikens Lokalaviser i en overgangsperiode.

Hvad der skal ske med de 30 medarbejdere efter overgangsperioden, ved Jesper Kappel endnu ikke.

Nervøsitet i Birkerød

Når de 13 lokalaviser og erhvervsavisen overgår til Sjællandske Medier til januar, får Sjællandske Medier 300.000 ekstra læsere og vil dermed nå ud til en million ugeavislæsere hver uge, lyder det i pressemeddelelsen.

”Vi overtager 13 veldrevne lokale ugeaviser og en erhvervsavis, som alle er journalistisk vigtige, og som gør en forskel for det lokale samfund og demokrati. De er pænt overskudsgivende, og hver især har den førende lokale position annoncemæssigt i et område med Danmarks stærkeste købekraft. De supplerer vores egen portefølje af økonomisk sunde ugeaviser rigtig fint,” siger administrerende direktør i Sjællandske Medier Jens Nicolaisen i pressemeddelelsen.

Jesper Kappel har endnu ikke snakket med redaktionelle medarbejdere på andre redaktioner end sin egen. Men i Birkerød kan han godt mærke nervøsiteten blandt sine kolleger.

”Folk i Birkerød er en smule nervøse. Det er de. Og jeg har snakket med en sælger fra en af lokalaviserne. Hun synes, det var en underlig situation, vi alle står i,” siger han.

6 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
22. NOVEMBER 2019
@ Finn Arne Hansen, ja jeg er ening, støtteordninger og subsidier skævvrider mediemarkedet, så afskaf mediestøtten, og lad falde det som ikke selv kan stå...
Finn Arne Hansen
21. NOVEMBER 2019
Niels Riis Ebbesen har ret i, at Socialdemokratiet vil sløjfe en planlagt udviklingspulje på 25 millioner kroner til distriktsbladene. Og Lars Schmidt har ret i, at distriktsbladene lever af deres annoncer og har gjort det længe. Nogle af distriktsblade nyder dog godt af at været ejet af statsstøttede dagbladskoncerner. Lad os få ens vilkår.
Niels Riis Ebbesen
21. NOVEMBER 2019
Lars Schmidt, i den tidligere regerings medieudspil var der et forslag om, at ugeaviser og distriktsblade også skulle have mediestøtte - https://journalisten.dk/regeringen-vil-give-ugeaviser-mediestotte-lokalgigant-jubler/


Men det blev ikke til noget - https://journalisten.dk/ingen-millionpulje-til-ugeaviserne-aergerligt-for-lokaldemokratiet/

Og mon ikke det har været med i overvejelserne, da Politiken besluttede at sælge deres Lokalaviser i Nordsjælland.
Lars Schmidt
21. NOVEMBER 2019
Niels Riis Ebbesen, hvad præcis bygger du sin skråsikkerhed på her? De lokale ugeaviser har klaret sig i mere end hundrede år uden subsidier, så den manglende mediestøtte vælter ikke noget læs.
Lars Schmidt
21. NOVEMBER 2019
Niels Riis Ebbesen, hvad bygger du denne noget stråsikre udmelding på? Og mediestøtte? De lokale ugeaviser har klaret sig i mere end hundrede år uden subsidier.

Flere