Tillidspost i DR deles i to

DR vil ikke længere have en tillidsmand på fuld tid. Tillidsmandens arbejde bliver i stedet fordelt mellem formanden og næstformanden i DR's Journalistgruppe.

DR vil ikke længere have en tillidsmand på fuld tid. Tillidsmandens arbejde bliver i stedet fordelt mellem formanden og næstformanden i DR's Journalistgruppe.

DR-veteranen Steen Larsen forlod i sidste uge posten som fællestillidsrepræsentant i DR. Og måske bliver han den sidste tillidsmand, der er blevet købt helt fri til at varetage DR-journalisternes rettigheder og arbejdsforhold. Den nye fællestillidsrepræsentant, Anne Serlev, der blev valgt i torsdags, ønsker nemlig ikke at varetage posten på fuld tid. Det skriver Journalistforbundet.dk.

»Det er vigtigt for mig at bevare forbindelse til min profession. Det første år bliver formentlig på fuld tid, men derefter er det meningen, at jeg deler formandsposten med næstformanden. Det er vigtigt for mig, at jeg har føling med, hvad der foregår, så jeg kan komme tilbage uden at være kørt bag af dansen,« siger Anne Serlev til Journalistforbundet.dk.

Posten som fællestillidsrepræsentant skal i stedet deles mellem formanden og næstformanden i DR's Journalistgruppe. Formanden vil formentlig blive frikøbt 60 procent af tiden, mens næstformanden skal tage sig af de sidste 40 procent. Anne Serlev håber, at den nye ordning vil gøre det nemmere at rekruttere kandidater til formandsposten.

Den afgående formand og fællestillidsrepræsentant, Steen Larsen, er glad for den nye ordning.

»Nu sikrer vi os, at de kommende formænd og næstformand ikke ender i en karrieremæssig blindgyde. Det har været et mål i flere år, og nu er det ved at lykkes,« siger han til Journalistforbundet.dk.

Anne Serlev har været tillidsrepræsentant for DR Kultur siden 2005. Henrik Vilmar fortsætter som næstformand i Journalistgruppen.

0 Kommentarer