Tillidsmand: »Vi har fået mange svar, men ikke alle var lige fyldestgørende«

Medarbejderne i JP/Politikens Hus fik i dag svar på en række spørgsmål af bestyrelsesformand Lars Munch i Ejbøl-sagen. Ifølge Journalistens kilder blev det sagt, at Ejbøl fik 3 mio. kr. i bonus, da han gik af som formand. Tillidsmand vil ikke udtale sig om beløbets størrelse. Hun siger, at det afgørende nu er, om ledelsen også viser åbenhed over for offentligheden

På et stort medarbejdermøde i JP/Politikens Hus svarede bestyrelsesformand Lars Munch her til formiddag på medarbejdernes mange spørgsmål om den stribe af mediesager, som den seneste tid har involveret husets tidligere bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl.

»Jeg synes, vi har fået mange svar, men ikke alle var lige fyldestgørende. Der blev forsøgt svaret, og ingen fik deres spørgsmål afvist. Mødet var et udtryk for, at ledelsen tager medarbejdernes bekymringer alvorligt. Der var helt proppet til mødet, og der var mange spørgsmål. Folk holdt sig ikke tilbage,« siger Politikens tillidsrepræsentant Pernille Mac Dalland til Journalisten.

Jørgen Ejbøl skulle ifølge bogen Pansergeneralen have fået en millionbonus for at gå af som bestyrelsesformand i 2014. Dengang fik hans afløser, den hidtidige direktør Lars Munch, en fastholdelsesbonus på 16,8 millioner kr. Ifølge portrætbogen fik han et “angiveligt lignende beløb”.

Det afviste han i fredags over for Journalisten, og på medarbejdermødet i dag lød der samme toner fra Lars Munch, fortæller Pernille Mac Dalland.

»Der har været en bonus til Jørgen Ejbøl. Vi fik et konkret beløb at vide, og det er et væsentligt lavere beløb end det, som hidtil har været fremme. Men det er stadig ikke specielt kønt at have store bonusordninger på ledelsesniveau, når man efterfølgende fyrer folk på lavere niveau på alle koncernens aviser. Men det er jo ledelsens ret at drive virksomheden,« siger Pernille Mac Dalland.

Hun ønsker ikke at oplyse det præcise beløb. Men andre kilder, som var med til medarbejdermødet, fortæller til Journalisten, at der var tale om en bonus på tre mio. kr. til Jørgen Ejbøl.

Hvad var begrundelsen for, at han skulle have en bonus?

»Det har bestyrelsen besluttet at gøre, og vi fik mange forskellige forklaringer på det. Men jeg kan ikke referere, hvad der præcist blev sagt på medarbejdermødet.«

I har fra medarbejdernes side kaldt det for en fantasibonus. Er det stadig jeres opfattelse?

»Vi har ikke nået at diskutere de svar, som vi fik på mødet. Men det ord var udtryk for, at vi hører nogle meget store tal svirre på et tidspunkt, hvor der bliver fyret på alle koncernens aviser,« siger Pernille Mac Dalland.

Bestyrelsen må ikke blande sig i det redaktionelle

Hun oplyser, at medarbejderne også fik en forsikring om, at hverken direktion eller bestyrelse kan gå ind og blande sig i den redaktionelle proces, hvilket Radio24syv har rejst tvivl om med en historie om, at Jørgen Ejbøl angiveligt skulle have udnyttet sin magtposition over for Bispebjerg Hospital vedrørende afvisningen af hans plejedatters ph.d. afhandling.

Samtidig har der været hård kritik af, at ledelsen i JP/Politikens Hus ikke har ønsket at lade sig interviewe af andre medier om den seneste tids virak om den tidligere bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl.

»Det afgørende for os er nu, hvordan bestyrelsesformand Lars Munch vil reagere på medarbejdernes opfordring om at være mere åben over for offentligheden i forhold til at sikre husets troværdighed og rygte. Når vi er på arbejde, forventer vi jo, at andre stiller op til interview. Huset her skal leve op til det, som vi forlanger af andre,« siger Pernille Mac Dalland.

Journalisten forsøger at få et interview med bestyrelsesformand Lars Munch.

2 Kommentarer

Troels Rasmussen
13. DECEMBER 2016
Hvis en hvilken som helst
Hvis en hvilken som helst dansk virksomhed havde svaret med så meget uld i mund om ledelsens og bestyrelsens løn, så ville Politiken, JyllandsPosten og Ekstra Bladet klynge dem op på forsiden. Men referatet fra mødet er skrevet med søsters hånd - det er direkte komisk, hvis det ikke også var så sørgeligt.
jens stenfeldt
12. DECEMBER 2016
Småpenge, for en
Småpenge, for en pansergeneral! Ombord på en velsmurt medietank.
Godt at se, at resultater belønnes i medieverdenen. Håb for nye talenter.