Tillidsmand om lukning af TV 2 Business: »Drønærgerligt«

Et halvt år efter at TV 2 Business gik i luften, meddelte TV 2 i dag, at kanalen lukker ved årsskiftet, fordi der er for få abonnenter. Projektet har manglet en ”far”, der kunne gå forrest hele vejen, mener tillidsmand

Det er »drønærgerligt«, at TV 2 Business ikke fik længere tid til at bevise sit værd. Det siger hovedtillidsmand Lennart Sten, efter at TV 2 i dag har meddelt, at den digitale kanal, der startede 17. maj 2016, lukker til nytår.

Til sammenligning ramte TV 2's andre kanaler – News, Fri, Charlie og Zulu – heller ikke plet i første forsøg, forklarer Lennart Sten.

»Men når TV 2 Business lukker, er det en direktionsbeslutning, vi må tage til efterretning,« siger han.

Projektet har manglet en ildsjæl

TV 2 Business var tænkt som et samarbejde mellem TV 2 og Berlingske. Men allerede tidligt i forløbet trak Berlingske sig, og TV 2 valgte at fortsætte alene.

»Projektet har manglet en ”far”. Det blev startet af nyhedsdirektør Michael Dyrby, der fik det igennem bestyrelsen. Da Dyrby stoppede, overtog Jacob Nybroe, der fik job på Jyllands-Posten, og nu er det endt i favnen hos nogle andre. Projekter kræver en stærk ildsjæl, der kan være med hele vejen – og gå forrest. Det har TV 2 Business manglet,« siger Lennart Sten.

Tidligere i dag sagde TV 2's digitale direktør, Anders Blauenfeldt, i en pressemeddelelse, at TV 2 Business som selvstændig digital kanal ikke havde levet op til forventningerne om antallet af abonnenter.
"Vi har via et innovativt produkt leveret en stærk og tæt dækning af erhvervslivet, men vi har mistet troen på, at kanalen på sigt kan blive en overskudsforretning, og derfor har vi besluttet en ny struktur for erhvervsdækningen på TV 2 fremover," sagde Anders Blauenfeldt.
Fremover vil erhvervsdækningen være at finde i TV 2 Nyhederne, på TV 2 News, på tv2.dk og via TV 2 Play.

Tre medarbejdere stopper

Lukningen betyder, at tre medarbejdere forlader TV 2. Set i det store billede mener Lennart Sten dog ikke, at TV 2's nyhedsafdeling skal klage. Sammenlignet med mange andre mediearbejdspladser er antallet af journalistiske medarbejdere steget de seneste år.

»Vi har ansat 30 journalistiske medarbejdere ekstra om året de seneste tre år. Det er næsten 100 medarbejdere i alt.«

0 Kommentarer